Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 20 maj 2022

Bläckfiskens veckobrev vecka 20Hej alla bläckfiskar! 220520

Vilken helt otrolig vecka vi haft och vad mycket vi hunnit med.
Franko har varit iväg resa med andra lärare till Italien i ett stort spännande skolprojekt som vi på bläckfisken är med i. Istället har vi haft Elisabeth hos oss, vilka roliga spännande saker hon vet, som roliga lekar och ramsor och ett jättebra ställe i skolskogen där man kan klättra.

Den här veckan var vi arbetat med bokstavsljud i början på ord och med att ljuda ihop ord tillsammans eller själv. I matematiken har vi arbetat med subtraktion och med mönster. Vi har fått fina svenska och mattehäften som vi får arbeta med på lektionerna. Franko har letat upp jättefina matteböcker som vi fått att arbeta i också för att vi är så himla duktiga!

Vi har ett större tema just nu som handlar om hållbar utveckling. Vi jobbar med det i flera ämnen. Vi har lärt oss hur man kan göra nya saker av våra sopor om man bara sorterar dem rätt. Vi har letat skräp ute och tagit in och sorterat. Vi har sett faktafilmer om hur man gör nya saker av plast, papper och fruktskal. Vi har jobbat med de nya orden i svenska. Vi har gjort eget papper av skräpet i vår pappersretur och resterna av pappersmassan ska bli till papperslera som vi ska få skapa med i nästa vecka. 

I skolskogen hade vi fantastiskt roligt. Vi samarbetade och klättrade, byggde och bar. Vi arbetade med bild och skapande med naturmaterial och repeterade symmetri. Vi repeterade blommor vi arbetat med och pratade om hur maskrosor blir fler och varför de kallas ogräs fast de är så fina. Vi såg två harar som sprang jättefort.

Vi har också pratat om blommorna vi odlat, tagetes och ringblommor. Vi pratade om vad de behöver och ritade av hur de såg ut innan vi fick ta med dem hem!

Vi har lärt oss om maskkomposter den här veckan och tursamt nog regnade det nu idag så vi nästan alla hade sett maskar på väg till skolan. Snäckor hittade vi också, sniglar sa många. Vi tog in några och tittade på dem genom en plastskiva så vi kunde se hur de se ut under när de rör sig. Vi tittade på en kort film om vad de äter. Vi fick prova att ta kort med ipad på snäckorna innan vi fick ta ut dem, några av den kröp upp på vår dörr ute.

Vi avslutade fredagen med att jobba med volym och att baka. Alla som ville och det var nästan alla, fick vara med och baka muffins som vi fikade medan vi såg pippi som en fin avslutning på en vecka tillsammans med Elisabeth.  

Marie och Elisabeth hade klurat ut en jättebra ide för veckans stjärna, men efter en så här fantastisk vecka så fick vi tänka om! Gissa vem det blev? Det blev ALLA bläckfiskar, för en klass som kan jobba så fint och välja så bra och som kan till och med baka muffins som blir så goda! De behöver få bli veckans stjärna allihop!!

Vecka 21:

Måndag:   8:10 - 13:45

Tisdag:       8:10 - 13:45 Vi gå till skolskogen

Onsdag: 8:10 - 13:45

Torsdag Lov

Fredag            Lov


Veckans lärandemål: Vi arbetar med hållbar utveckling


Lov och studiedagar

Röd dag 26-27 maj. Skolan är stängd.

Röd dag 6 juni, Skolan är stängd.

Skolavslutning 9 juni.
Vi önskar er en trevlig helg!

Kramar,  Elisabeth, Franko och Marie. 


Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-527 94 70


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.