Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

onsdag 25 maj 2022

Örnens Veckobrev 21

 Hej Örnarna!

Sommardagarna närmar sig och vi försöker bli klart med allt påbörjat arbete på ett väldigt effektivt sätt! Även om att vi hade en kort vecka har vi hunnit att ha produktiva dagar här i Örnen. Entuela är tillbaka från studieresan i Italien och hon har visat för eleverna bilder från Como och arbetet som Diamanten skola blev representerat av som var Small Ship Race. Ni vårdnadshavare har ni fått hem inbjudan om föräldramötet som vi kommer ha nästa onsdag kl.17:00. Vi ser fram emot att träffa alla er och berätta mer om hur vi har arbetat under vårterminen.

I svenska har eleverna gjort klart presentationen som handlade om intervjuer. INGEN LÄSLÄXA NÄSTA VECKA.

På matte har vi jobbat extra under veckan eftersom nästa veckan, på onsdag, kommer örnarna ha prov om kapitel 1. Eleverna har fått med hem arbetsblad med repetitionsuppgifter så ni får gärna uppmuntra barnen att jobba med dem. Eleverna får gärna kolla genom även på minbokhylla.se där finns mer material om kapitel 1.

På SO lektionerna har örnarna presenterat muntlig redovisning som handlade om Europas länder. Eleverna har blivit bedömd individuellt fast uppgiften genomfördes gruppvis.
Vi har även jobbat med religion där vi fortsatte prata om Jesus.

På NO har eleverna fortsatt arbetet med energin i samhället och varför Sverige är ett av de länder som använder mest energi.

I engelska har eleverna börjat läsa om en text som eleverna kommer skriva en bokrecension innan skolavslutningen.

I bild så har örnarna genomfört sina presentationer om reklam. De elever som inte har gjort presentationen kommer göra klart nästa vecka.

Nästa vecka

Nästa vecka, måndag och tisdag kommer vi jobba med temadagar som handlar om våld och relationer. Syftet med detta är att eleverna ska kunna få kunskap om våldsformer och varför våld är förbjudet i skolan och i vårt samhälle. 

LÄXOR: 

Måndag: Lämna in arbetsblad från matte

Onsdag: Matteprov om kapitel 1


Ledighet under läsåret:

Maj

26/5 

27/5

Juni

6/6

Skolavslutning 9/6


Vi önskar er trevliga och soliga dagar!
Entuela, Moa, Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.