Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 6 maj 2022

Lommenbrev v.18


 Lommenbrev vecka 18 22.05.06

Christine 0767 98 04 30 christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81 sofie.lofgren@norrkoping.se

Frånvaroanmälan: IST-appen. Hej!

Den här veckan har vi planterat blomsterkrasse! Det ska bli så spännande att få se de små fröna växa. Vi har haft mer NO och letat vårtecken i skogen, plockat vitsippor och lärt oss om vad växternas delar heter. I matematiken har vi haft test i problemlösning och tränat på att mäta med linjal. I svenskan har vi också haft lite lästest som eleverna tyckt varit roligt! 


På nomp.se har eleverna egna inlogg och lösenord. Där finns det matematikuppgifter de kan träna på hemma. Fungerar på  mobil, surfplatta och dator. Bra skärmtid! :) 


Vi påminner om att ta med sig idrottskläder och handduk på tisdagar och torsdagar när det är idrott. När vädret tillåter kommer det vara idrott utomhus från och med nästa vecka. Så långbyxor och något långärmat är bra att ha då det kan vara lite kyligt i luften. Och springvänliga skor! 


Spelbibliotek 

Den här veckan startar vi upp Lommens spelbibliotek. Det innebär att några elever (slumpmässigt) får välja ett spel de får ta hem över helgen. Spelen ska komma tillbaka på måndag. Förutom att det är trevligt att spela spel tillsammans tränas turtagning och det viktigaste vi har - språk! Om det visar sig fungera och uppskattas kommer vi att utöka med flera spel. Om ni har något spel hemma som ni tröttnat på får ni gärna skänka det till klassens spelbibliotek. 


Matematikläxa

Den här veckan provar vi att skicka hem en matematikläxa i problemlösning. Läxan ska vara tillbaka till skolan senast nästa fredag.  


Svenskläxa 

Det är många barn i klassen som inte läser läsläxan. Vi pratar med de om hur viktigt det är att läsa lite varje dag. Även om man lärt sig läsa tränar man upp sitt läsflyt och lär sig nya ord. Läs läsläxan med barnen hemma! 


Läsläxan ges på måndagar och förhörs fredagar samma vecka. Eleverna får möjlighet att träna på både läsläxan och veckans ord vid ett tillfälle i skolan men det är bra om ni tränar hemma om ni kan! Den här veckan får eleverna med sig ett papper med orden som de kan träna på hemma. 


läsläxa: Tyngdkraft och friktion 

kraft, rörelse, tyngdkraft, falla, mittpunkt, friktion, glida, halka  


Just nu jobbar vi med och lär vi oss om 

svenska 

matematik 

NO

Högläser boken Monstret i natten

Läsklubben med åk 6   

Skrivande

Läsförståelse 

Mäta

Färdighetsträning 

Problemlösning

Kraft och rörelse . 


vecka 19

måndag 8.10-13:45 

tisdag 8.10-13:45:  idrott

onsdag 8.10-13:45: 

modersmål syrianska 

torsdag 8.10-13:45: idrott

13:45 - 14:45 modersmål somaliska, bosniska 

fredag 8.10-13.45: Förhör veckans ord och läsläxa. Matematikläxa lämnas in. 

13.45-14.45: modersmål arabiska. 

 

Lov och studiedagar

Röd dag 26-27 maj. Skolan är stängd.

Röd dag 6 juni, Skolan är stängd.

9 juni skolavslutning 

 


Ha en fin vecka så ses vi! 

/Christine och Sofie 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.