Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 6 maj 2022

Örnen V:18

 Hej Örnarna!

Ännu en vecka avklarad och den här veckan så har eleverna haft ett så gott som möjligt normalt schema. Det enda som varit avvikande har varit att eleverna inte haft slöjd denna vecka. De flesta av eleverna har hunnit genomföra två presentationer, en i bilden och ett i NO. För dem som inte har hunnit att göra klart NO-presentationen då får dem ha det som hemläxa. 

I svenska så har eleverna jobbat med intervjuer. De ska nämligen arbeta med att intervjua grupper i klassen för att se vilka språk som pratas i klassen för att sedan presentera detta. När eleverna har sin läsläxa är det viktigt att de läser texterna ihop med en förälder eller vuxen. Tanken är att eleverna ska arbeta på sin reflektionsförmåga inte att visa att de kan läsa. Många elever glömmer detta och det är väldigt viktigt till kommande nationella prov att öva på!

I matte har eleverna arbetat med multiplikation och division med decimaltal med talen 10, 100, 1000. På onsdag jobbade de i smågrupper med problemlösningsuppgifter. Vi har även hunnit göra ett multiplikationstest. Resultatet visar att det är en del av eleverna som har glömt bort multiplikationstabellerna så repetera gärna hemma med era barn!

På SO lektionerna har örnarna fortsätt arbeta med Europa. Eleverna har arbetat i grupper med att dela ut Europas länder så att varje grupp hade varsin utskrift. Efter de klippte ut korten har de sorterat länderna som hör ihop och diskuterat varför. Under SO-lektionen hade vi besök från socialtjänsten där de berättade för eleverna att dem kommer finnas mer på skolan om man vill prata om någonting. Eleverna har också börjat jobba med religion i SO där vi börjat prata om judendomen och förintelsen, vi har också pratar om de heliga texterna inom religionen, vi har också pratat om några av profeterna. 

På NO har eleverna avslutat arbetet med rymden och en del genomfört sina pjäser. Vi har också hunnit påbörja ett nytt ämne som handlar om energi och miljö där vi har läst om varifrån energi kommer. Eleverna har även arbetat med ord begrepp. 

På Engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med sina pjäser som handlar om arbetsområdet “King Arthur and the sword in the stone”. 

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 

Nästa vecka

I bild så har en grupp presentation. De är måndagsgruppen. Eleverna har idrott utomhus nu både på måndagar och onsdagar. På onsdag så har eleverna ett test i matte som görs för att analysera skolorna i Norrköpings kommun. På onsdag 11/5 är det Vårkonsert där de vinnande bidragen för skrivartävlingen presenteras. På fredag 13/5 är det friidrottsdag, då ska eleverna ha med sig matsäck eller få mat från skolan, lapp om detta kommer på måndag. Ombytta till idrottskläder och kom ihåg att ta med vatten. Eleverna börjar som vanligt, 8.10 och slutar ca.13.00

LÄXOR: 

Måndag: Presentation bild grupp 1.

Måndag: Presentation om rymdresan (för de som inte har gjort det)

Onsdag: Test i matte 

Torsdag: Läsläxa i svenska.


Ledighet under läsåret:

Maj

26/5 

27/5

Juni

6/6

Skolavslutning 9/6


Vi önskar er en trevlig och solig helg!
Entuela, Moa, Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.