Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 13 maj 2022

Örnens veckobrev V.19

 Hej Örnarna!

Nu har vi börjat räkna dagarna inför sommarlovet och vi har kvar 18 skoldagar!!! Tiden går så fort och snart ska Örnarna klara 5:an. Spännande! Veckan har varit så intensiv och vi har avslutat med en fantastisk idrottsdag i Stadium Arena. Vilka underbara elever vi har här på Diamanten och alla tyckte att vi behöver ha mera sådana idrottsdagar!

I svenska så har eleverna fortsatt jobba med sina intervjuer. De har nu intervjuat en annan grupp i klassen och ska börja sammanställa detta nästa vecka. Eleverna har också skrivit en avslutande uppgift till säsong 2 av “lik meg”. 

I matte har eleverna arbetat över tiden för att nästa vecka kommer de inte ha matte. Vi har hunnit arbeta med stora tal där eleverna har lärt att säga talsorterna från ental till hundra miljoner. Förutom det har vi hunnit jobbat även med att avrunda stora tal. På onsdag genomförde eleverna testet från Norrköpings kommun Förstå och använda tal. Det var första gången så att de klarade hela provet inom en lektion. Bra jobbat! 

På SO lektionerna har örnarna fortsätt arbeta med Europaresan. Europas befolkningen var det arbetsområdet som vi jobbade med under veckan. Att se hur Europas befolkningen förändras på olika tider och vilka transportmedel är bäst för miljön. 

På NO har eleverna fortsatt arbetet med energi och miljö. Vi har läst om en av de grundläggande principerna kallas energiprincipen. Vi har läst även om att energi kan omvandlas från en sort till en annan men inte skapas eller förstöras.

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 

Nästa vecka

Nästa vecka ska Entuela åka iväg på ett projekt som skolan har så hon är inte på skolan denna vecka. Om ni vill nå någon skolan så hör av er till mentor Moa istället. Eleverna kommer inte ha några matematik lektioner nästa vecka, istället så kommer de få hem två arbetsblad som de ska lämna in på fredag. 

LÄXOR: 

Måndag: Presentation bild grupp 1.

Onsdag: Inlämning av pjäs i engelska. 

Fredag: Lämna in matteläxor


Ledighet under läsåret:

Maj

26/5 

27/5

Juni

6/6

Skolavslutning 9/6


Vi önskar er en trevlig och solig helg!
Entuela, Moa, Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.