Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 20 maj 2022

Örnens veckobrev V:20

 Hej Örnarna!

Den här veckan har varit intensiv men vi har löst det bra tillsammans! Eleverna har jobbat på bra och gjort klart en massa arbeten. Nu är det bara 11 dagar kvar av skolan, kämpa på! Den här veckan så har vi vuxna på skolan uppmärksammat att några elever i örnen pratar om våld som något som är trendigt, att de ska slå varandra för att de är en trend och dom ser sånt på TIKTOK och andra sociala medier. Vi kommer därför planera in och arbeta med temadagar V:22. Vi uppmuntrar er föräldrar och eleverna att samtala om detta hemma med barnen. Nästa vecka kommer information om föräldramöte skickas ut. 

I svenska så har eleverna fortsatt jobba med sina intervjuer. De har nu gjort en sammanställning av sina intervjuer och ska presentera detta för klassen nästa vecka. Vi har också börjat kolla på säsong 3 av “lik meg”. INGEN LÄSLÄXA NÄSTA VECKA.

Eleverna har inte haft matte den här veckan, de har fått arbetsblad med sig hem i måndags som lämnades in idag (fredag). 

På SO lektionerna har örnarna fortsätt arbeta med Europaresan. Eleverna har arbetat i grupper där de har fått en del av Europa som de ska presentera för resten av klassen nästa vecka. Vi har även jobbat med religion där vi avslutat delen kring judendom. Vi har pratat om Mose och vandringen ur Egypten. Vi har också börjar jobba med kristendomen där vi pratat om kristendomens kärna. 

På NO har eleverna fortsatt arbetet med energi och miljö. Vi har läst om värmeöverföring och eleverna har fått genomföra ett experiment i klassrummet som handlar om värmeöverföring. Vi har också börjat prata om energi i samhället och olika typer av energikällor. 

I engelska har eleverna gjort klart och lämnat in sina filmade pjäser. Så nu är arbetsområdet King Arthur färdigt.

I bild så har eleverna arbetat med reklam och gjort färdigt samt presenterat detta område. De har också fått en sista uppgift för bilden som heter “fotoutmaningen” där eleverna ska ta kort på olika saker i sitt liv.  

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 

Nästa vecka

Nästa vecka går eleverna bara i skolan måndag, tisdag och onsdag. På onsdag ska vi till Frinavet på förmiddagen för att höra om deras sommarverksamhet. Eleverna kommer få hem en lapp kring föräldramöte som ska ske innan sommarlovet för att ni föräldrar ska få information kring hur terminen har gått och nästa termin. 

LÄXOR: 

Måndag: Presentation bild grupp 1 reklam och arkitektur. 

Presentation i svenska - intervjuer. 

Tisdag: Presentation Europaresan

                Bild gruppen ska ha tagit färdigt alla bilder till fotoutmaningen.


Ledighet under läsåret:

Maj

26/5 

27/5

Juni

6/6

Skolavslutning 9/6


Vi önskar er en trevlig och solig helg!
Entuela, Moa, Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.