Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 juni 2022

Örnens veckobrev v.22

 Hej Örnarna!

Sista skolveckan är avklarad och nu är det bara två dagar kvar till skolavslutningen. Denna vecka var sista veckan som eleverna skulle bli klart med skolarbetet och de har kämpat för att lyckas med det. Vi har haft temavecka där vi jobbat med våld, relationer och mobbning. Eleverna har varit väldigt involverade i diskussionerna som skett i klassrummet under dessa dagar och det har varit spännande. Eleverna kunde även skriva sina egna upplevelse och reflektioner om mobbning. Varannan elev har berättat att minst en gång har de blivit mobbad via nätet och under veckan varit många elever som har raderat sociala medier från sina mobiler. 

Vi har också haft föräldramöte den här veckan vilket var så roligt! Vi är så tacksamma till alla föräldrar som kom och lyssnade på det vi ville säga och deltog i fina konversationer mot slutet. Det var riktigt kul att träffa er alla tillsammans! Vi har också skrivit klart elevernas omdöme för denna termin som de kommer få under avslutningsdagen med sig hem i ett kuvert med information om höstterminens start. 

I svenska har eleverna gjort klart sin text som handlar om ett minoritetsspråk. Eleverna har fått välja ett svenskt minoritetsspråk och skrivit en faktatext om det. 

På matte har örnarna haft prov på onsdag och på fredag gick vi igenom provet och resultatet.

På NO har vi blivit klara med kapitlet som handlade om energi och miljö. Eftersom det var första gången som eleverna har haft fysik då tyckte dem att det var lite svårt med att kunna alla begrepp och förklara ordens betydelse. Men vi kommer fortsätta arbeta igen med fysik i 6:an och då förhoppningsvis kommer fysik inte vara så svårt.

I engelska har eleverna skrivit en bokrecension om texten som vi läste förra veckan.

Nästa vecka

Måndag: Ledig, Sveriges Nationaldag.

Tisdag: Städdag och andra aktiviteter. Eleverna börjar som vanligt men slutar klockan 13:00.

Onsdag: Vi börjar som vanligt kl.09:10 och slutar som vanligt. Lämna dator, aktiviteter och åka och spela minigolf under eftermiddagen. 

Torsdag: Skolavslutning. Eleverna börjar kl. 09:30 och slutar 11:00. Om det är fint väder får föräldrar komma annars är det prioritet på åk 3 och 6 föräldrar. 


Ledighet under läsåret:

Juni

6/6

Skolavslutning 9/6


Vi önskar er trevliga och soliga dagar!
Entuela, Moa, Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.