Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 september 2021

Bläckfisken v. 36

 Hej alla bläckfiskar! 210908

Ännu en vecka har rusat förbi. Det har varit många sjuka elever i klassen men vi får hoppas att alla blir friska snart!  Denna vecka har vi introducerat bokstaven S som har varit ett av våra lärandemål denna vecka. Bläckfiskarna har fått samla naturmaterial i skogen för att sedan tillsammans i grupp träna på att forma bokstaven S och framförallt lära oss hur den låter. Be gärna ditt barn visa dig hemma. 


Det andra lärandemålet denna vecka har varit att träna på mönster. Vi har övat på att bygga olika typer av mönster. Vi har tränat på att matematiska mönster upprepas. 


Nästa vecka kommer vi fortsätta lära känna varandra och träna på att vara en vän så att vi alla trivs och mår bra på Bläckfisken. Vi kommer också börja vårt nya arbetsområde: bokstaven L  och fortsätta öva på matematiskt mönster.


Pax

Den här veckan har klassen träffat Mats från skolans elevhälsoteam. Han berättade för eleverna om vårt arbete kring Pax som handlar om att vi vill lära eleverna att prata med varandra istället för att slåss eller retas. Alla elever har fått hem ett avtal som vi önskar att ni fyller i tillsammans med ditt barn och lämnar till oss på skolan så snart som möjligt. 


Frånvaro

Vi hoppas att ni alla har laddat ner appen IST HOME så att ni kan sjukanmäla ert barn. Säg till oss om ni behöver hjälp med detta. Vi vet att systemet har krånglat en del, hör av dig till oss (gärna via sms) om det inte går att registrera frånvaron. 


Påminnelse

Vi har märkt att flertal elever kommer sent på morgonen och vi vill påminna att skoldagen börjar 08.10.


Glöm inte märka era barns kläder med namn. Det är många som inte är vana att hänga upp kläderna när de inte vill använda dem och bara lägger dem på marken eller i klassrummet, vilket resulterar att vi har en massa kläder som ingen vet vems det är.


Vecka 37:

Måndag:   8.10 - 13.45

Tisdag:     8.10 - 13.35 Vi går till skogen. Se till att stövlar och regnkläder finns.

Onsdag 8.10 - 13.45

Torsdag:    8.10 - 13.45 Simskola för grupp 2. Ta med badkläder och handduk.

Fredag: 8.10 - 13.45 Idrott för alla. Ingen dusch efteråt.


Veckans lärandemål: bokstaven L och matematisk mönster.


Lov och studiedagar

Studiedagar 7-8 okt. Skolan stängd

Höstlov vecka 44

Julavslutning 21 dec


Vi önskar er en trevlig helg!


Ha det fint! Kramar,  Franko, Carolina och Jocke. 


Carolina, karolina.sjoquist@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se, 0725-27 94 70Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.