Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 september 2021

 

Hej Örnen!

Vi jobbar kontinuerligt med att följa och respektera Örnens regler för att alla ska trivas och ha goda förutsättningar för lärande på skolan. Därför prata gärna med era barn om att vara snälla och trevliga både mot varandra och alla vuxna som arbetar inom skolan.

På matten har vi bland annat börjat arbeta med problemlösning där stor vikt läggs till att eleverna ska kunna förstå textens innehåll och att de ska kunna visa lösningen med ett matematiskt språk.

På svenskan har vi jobbat vidare med meningsbyggnad och skiljetecken. Dessutom har eleverna skriftlig och muntlig återberättat och summerat kring dramatiserad boken Häxorna av Roald Dahl.

På geografin har vi jobbat klart med de största länderna i Norden, Sverige. Sveriges tätorter, sjöar, öar, berg och naturresursers namn var veckans arbete här på Örnen.

På engelskan har vi jobbat både med kapitel 2 som heter Strange Letters och grammatik. Med glossorna kommer vi jobba nästa vecka.

Vi har arbetat vidare med programmet ”Är det sant” där veckans avsnitt handlade om nyheterna. Eleverna har lärt sig att allt som händer inte får plats i nyheterna och om att alla nyheter inte är sanna.

Nästa vecka:
Läsläxan lämnas in på onsdag där sidorna kommer att räknas sammanlagt för hela klassen och eleverna fortsätter vidare med läsningen. Några här i klassen har berättat att de tycker om att läsa hemma och några andra visat sig engagemang med att låna böcker från skolansbiblioteket. Härligt!


Trevlig helg önskar vi er!

Entuela, Susanne, Mikael och Sebastian!


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Annika: annica.ekholmlodahl@norrkoping.se 076-798 04 22

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.