Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

söndag 26 september 2021

 

Hej Örnen!

Vilken härlig idrottsdag vi hade haft i fredags! Alla var superaktiva och glada!

Under vecka 38 har vi arbetat på svenskan med dialoger i skriven text där eleverna skulle skriva ner dialoger genom att använda talstreck, citattecken och säga verb.

Vi har även påbörjat lyssnat en ny dramatiserad bok som heter Anne Franks dagbok som är skriven själv av Anne frank när hon var gömd med sin familj i Amsterdam under den nazistiska ockupationen.

På matten har vi bland annat arbetat med problem som man löser med en tabell. Det genomförde vi tillsammans för att eleverna ska kunna lösa själv framöver. En annan aktivitet som vi genomförde under veckan var dagens tal där eleverna lärde sig genom fyra räknesättet att bilda talet 35 och 45.

På engelskan har vi påbörjat arbetet med Clio där eleverna ska bekanta sig med skräckgenren genom texter, videor och berättelser om vampyrer och monster.

På geografin har vi fortsatt att arbeta med Europas berg och klimatet. Örnarna blir bättre och bättre med att leta efter och identifiera geografiska element i kartor.

 

Nästa vecka:

Lämna in läsläxan på onsdag

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne, Sebastian


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.