Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

söndag 26 september 2021

Tigerns veckobrev 210924

 

Tigerns veckobrev v.38

Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se


24 september

HEJ!

Under fredagen hade vi rörelsedag med alla våra elever från förskoleklass upp till åk.6. Det blev en fantastisk dag med många olika rörelsestationer och en klarblå himmel som gjorde dagen bara bäst!

Vi har haft terminens första prov i samhällskunskap. De kommer att få tillbaka det nästa vecka och känslan är god inför rättandet.

Det har varit lite oroligt i klassen den här veckan och framförallt när inte jag är där. De har ju fler lärare och vi pratar mycket om hur det ska vara på lektionerna för att visa respekt både mot läraren och sina klasskamrater.

Hur startar en lektion, hur vill vi att det ska vara under tiden vi arbetar och hur avslutar vi.

När man kommer in från rast är det mycket prat och springa runt i klassrummet och det tar väldigt lång tid innan vi kan starta upp. Ni får gärna prata om att tiden i skolan är viktig och att Ni som föräldrar också berättar om Era förväntningar och vad Ni kan hjälpa Era barn med, för att det ska bli bra.

fredag kommer eleverna få ett läxförhör på arbetsområdet skolan, som vi nu arbetat med under några lektioner på samhällskunskapen. Det kommer finnas material att läsa på i classrom.

Måndag delar jag ut läxa i svenska och matematik. Det kommer att vara rättstavning i dubbelteckning (kort och lång vokal). I matematiken ska de arbeta med NOMP på datorn, multiplikationstabellerna 2,4 och 8.

Tisdag och torsdag har vi idrott och hälsa, lektionerna är utomhus. Ombytte och duschsaker behöver vara med.

 

Viktiga datum:

7-8/10 STUDIEDAGAR

v.42-43 IUP dagar

v.44 (1-5/11) HÖSTLOV

Trevlig Helg!!

                 MARIE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.