Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 29 oktober 2021

Bläckfisken v. 43

 Hej alla bläckfiskar!         211029

Franko har varit sjuk även den här veckan, vi håller tummarna för att han kommer tillbaka efter lovet. Den här veckan har vi firat att vår fina skola fyller 20 år!. Klassen har även samlat fina stenar i vår stenburk, där varje sten representerar en snäll sak som vi gjort för varandra. Vi har redan nått upp till första strecket så det belönades med något gott att äta. 

Denna vecka har vi även lärt oss om barnkonventionen och barns rättigheter. Eleverna har fått skriva egna texter på chromebooks, antingen på svenska eller på bläckfiskspråket. Be gärna ditt barn berätta vad hen har lärt sig. 


Frånvaro

Vi påminner om att frånvaro måste anmälas innan kl. 8 varje dag. Det går att anmäla frånvaro för flera dagar på en gång. Vi hoppas att ni alla har laddat ner appen IST HOME så att ni kan sjukanmäla ert barn. Säg till oss om ni behöver hjälp med detta. OM det inte funkar måste ni ringa eller smsa innan kl. 8 varje morgon. 


Läslov

Nästa vecka är det lov och då är skolan stängd. Detta lov brukar numera kallas för läslov så vi hoppas att ni vill hjälpa till att väcka läslusten hos era barn. Många är intresserade av läsning och bokstäver. Se gärna till att besöka biblioteket, där händer det massa roliga saker. Läs vidare här:

https://www.gotabiblioteken.se/nsb/hostlov


Här kan ni hitta fler tips på vad ni kan göra under lovet om ni är lediga:

https://www.norrkoping.se/organisation/for-dig-som-ar-ung-i-norrkoping/aktiviteter/hostlov-2021


Vecka 44: LÄSLOV/HÖSTLOV


Vecka 45:

Måndag:   8.10 - 13.45

Tisdag:       8.10 - 13.45 Vi går till skogen. Besök av tandsköterskan

Onsdag:         8.10 - 13.45

Torsdag:    8.10 - 13.45 Simskola Grupp 2

Fredag: 8.10 - 13.45 Idrott, kom ombytt. 


Veckans lärandemål: Kunna berätta om sin familj. Veta hur bokstaven Nn låter. Dela upp talet 5.


Lov och studiedagar

Julavslutning 21 dec

Vi önskar er en trevlig helg!

Ha det fint! Kramar,  Franko, Carolina och Jocke. 

Carolina, karolina.sjoquist@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.