Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

lördag 23 oktober 2021

Veckobrev Örnen

 

Hej Örnen!

Trots att eleverna har slutat skolan kl. 12:30 har vi hunnit med att arbetat och göra klart många skoluppgifter.

På svenskan har vi arbetat vidare med stavning där veckans ljud var tj-ljudet och sj-ljudet. Vi har även hunnit arbeta med Clio och diskuterat om olika tv-serier. En del av eleverna har berättat att de tittar på serien Squid Game. Många skolor här i Sverige har visat oro om vad det gäller den serien, så det skulle bli bra om ni föräldrar har koll på vad barnen tittar på.

På matten har vi hunnit att göra ett test från Norrköpings kommun. Vi har fortsatt arbeta med 8:ans multiplikationstabell och genomfört olika matematiska aktiviteter där eleverna visar sina kunskaper genom mattespel.

På Geografin har vi påbörjat att arbeta med geografiska undersökningar och hur man kan göra jämförelse mellan två olika tidpunkter och platser.

På engelskan har eleverna arbetat med att göra klart uppgifterna på Workbook. 

Vi har kommit överens om att hjälpa åt dem som behöver hjälp och alla har visat engagemang med att hjälpa varandra.

Jag har hunnit att träffa en del av er vårdnadshavare och det har varit jättetrevlig för mig. Nästa vecka följer vi ordinarie schemat. 

Ingen hemläxa, men läsning på polyno.se gäller för alla.

 

Trevlig helg!

Entuela, Susanne och Sebastian

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.