Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

söndag 20 februari 2022

Tigern informerar; Längdåkning i Kimstad - Alla på snö

Veckobrev v.9

Hoppas att ni hade ett bra sportlov med mycket tid tillsammans med era barn!

Det var roligt att se alla igen efter en veckas lov.

I onsdags hade vi Anders Sparring på besök. Anders arbetar som författare och har bland annat skrivit böckerna om familjen Knyckertz och manus till förra årets julkalender. Det var ett lyckat möte med många intresserade elever.

Den här veckan har vi arbetat med att avsluta arbetsområdet i fysik om tid och rum. Vi har även startat upp det nya ämnesområdet i kemi-vatten.

Under veckan gjorde vi även diagnosen ”prov 4” i 4A boken och nästa vecka börjar vi arbete med den nya matteboken.

Vi har avslutat temat om vikingatiden och på måndag har vi ett avslutande prov. Eleverna har fått anteckningar i google classroom i so-rummet som de kan plugga på. Det är viktigt att träna på begrepp (ord) och fetmarkerade ord, så kallade nyckelord.

Nästa vecka drar IUP-samtalen igång. Idag fick eleverna med sig en lapp hem ”Förberedande tankar inför utvecklingssamtal. Titta gärna igenom lappen tillsammans i lugn och ro där hemma.”


Nästa vecka:

Måndag: IUP samtalen startar 12.30. Eleverna slutar efter lunch. Prov Vikingatiden kl.8.30

Tisdag: IUP samtalen startar 12.30. Eleverna slutar efter lunch. Det är skolbio på morgonen. Vi åker spårvagn dit och går hem.

Onsdag: IUP samtalen startar 12.30. Eleverna slutar efter lunch.

Torsdag: Idrott. Kom ihåg handduk, skor, ombyte.

 

Önskar er en solig helg!

/Emelie och Marie

Tack och välkommen ut på skidor igen! 

Tack för en fantastisk dag tillsammans på Alla På Snö i Norrköping, vilken snöglädje både utför och på längden vi fick tillsammans! 

Låt snöglädjen bli så mycket mer än denna dag, du kan åka skidor både utför och på längden många veckor till – Längdskidor åker du i Kimstad GoIF Skidcenter och där räcker snön mars ut. Kimstad GoIF Skidcenter är alltid öppet och du är alltid välkommen, ensam, med familj eller med hela din klass!

 Välkommen till oss!
 Mvh Kimstad Gymnastik och Idrottsförening 

Åk mer längd i Kimstad

 I Kimstad GoIF Skidcenter finns 2 km längdskidspårsom slingrar sig fram i härlig skogsmiljö. Du som är under 20 år åker helt utan avgift.

 Du kan till och med låna komplett utrustning på plats avgiftsfritt, det är bara att förhandsboka en tid då du vill åka (boka här), komma hit och hämta ut och börja åka direkt. Mamma och pappa eller andra vuxna kan hyra utrustning och betala spåravgift så kan de också åka med.

 Luras inte av vädret, även om det är varmt och barmark runtomkring så har vi tack vare den tillverkade snön skidspår från första vinterkyla till våren. 

Se aktuell spårstatus här 

Till Kimstad GoIF Skidcenter kan du åka Östgötapendeln, buss eller bil. Avstånd från pendelstationen till skidcentret är 2 km gångväg. Hitta hit!

 Kontakt Laila Braam, braam@telia.com, 0705-273236

Skidkul och skidskytte 

Varje lördag kl 10 har vi Skidkul i Kimstad för barn och ungdomar 3-20 år där man lär sig åka skidor på ett lekfullt sätt, häng på och testa, det är jättekul! Ingen föranmälan krävs. Kom redan kl 9.30 för att hämta ut låneutrustning. 

I Kimstad har vi även skidskytte från årskurs 2 och uppåt. Spännande och dubbelt så kul! Välkommen att kontakta oss om du vill prova på

 Kontakt Jonas Braam, Jonas.Braam@skidor.com 0733-223222


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.