Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 4 mars 2022

Delfinen v.9

 Hej!


Vi har under veckan pratat mycket om situationen i Ukraina. Vi har pratat med eleverna om att det är viktigt att man pratar med någon vuxen om man är orolig. Det är viktigt att man inte måste se alla hemska bilder som finns på nätet och att man måste vara källkritiska till det man ser. Titta gärna på nyheter tillsammans med era barn så att ni kan fånga upp deras tankar. Vi kommer att fortsätta prata om detta i skolan.  

På måndag 15.00 kommer MSB att testa sin varningssignal. En hög varningssignal kommer att ljuda utomhus. Detta är en test som görs fyra gånger per år.


Under veckan har vi haft besök av författaren Anders Sparring. Han berättade om hur det är att vara författare och gav eleverna tips till sitt eget skrivande.

Vi har börjat med slöjd. Det är bra om eleverna har med sig inneskor som de kan ha på slöjden.

På måndag åker vi skridskor. Eleverna ska inte ta med sig datorerna till skolan då. Vi samlas som vanligt i klassrummet. Eleverna slutar när vi är tillbaka i Navestad, cirka 13.30.

V.13 är det utvecklingssamtal. 


Viktigt att eleverna laddar sina chromebooks så att de kan använda de under skoldagen.

Viktigt att eleverna har med sig ombyte, handduk och vattenflaska måndagar och tisdagar då vi har idrott.


Detta jobbar vi med just nu:

Sv: litteratur för unga

Eng: lyssna och läsa

So: nationella minoriteter och 1800-talets historia

No: Vad händer under puberteten?

Ma: sambandet mellan decimaltal, bråktal och procent

Idh: skridskor och konditionsstationer med cirkelträning


Om ni ringer oss och vi inte kan svara och ni vill att vi ska ringa tillbaka så vill vi att ni lämnar ett röstmeddelande eller skickar ett meddelande så ringer vi upp när vi inte har lektion.

Fråga era barn om läxor. De ska själva ansvarar för att de blir gjorda, men kan behöva er hjälp med struktur kring när läxorna görs.

Ladda ner appen IST Home där ni lägger in era barns frånvaro. Anmäl frånvaro för varje dag.


Läxor:

Ma: tisdag till fredag

Eng: måndag till torsdag

Språk: torsdag till torsdag eller fredag till fredag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.