Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 4 mars 2022

Tigern- Veckobrev v.9

Veckobrev v.9

Hoppas att ni hade ett bra sportlov med mycket tid tillsammans med era barn!

Det var roligt att se alla igen efter en veckas lov.

I onsdags hade vi Anders Sparring på besök. Anders arbetar som författare och har bland annat skrivit böckerna om familjen Knyckertz och manus till förra årets julkalender. Det var ett lyckat möte med många intresserade elever.

Den här veckan har vi arbetat med att avsluta arbetsområdet i fysik om tid och rum. Vi har även startat upp det nya ämnesområdet i kemi-vatten.

Under veckan gjorde vi även diagnosen ”prov 4” i 4A boken och nästa vecka börjar vi arbete med den nya matteboken.

Vi har avslutat temat om vikingatiden och på måndag har vi ett avslutande prov. Eleverna har fått anteckningar i google classroom i so-rummet som de kan plugga på. Det är viktigt att träna på begrepp (ord) och fetmarkerade ord, så kallade nyckelord.

Nästa vecka drar IUP-samtalen igång. Idag fick eleverna med sig en lapp hem ”Förberedande tankar inför utvecklingssamtal. Titta gärna igenom lappen tillsammans i lugn och ro där hemma.”

 

Nästa vecka:

Måndag: IUP samtalen startar 12.30. Eleverna slutar efter lunch. Prov Vikingatiden kl.8.30

 Tisdag: IUP samtalen startar 12.30. Eleverna slutar efter lunch. Det är skolbio på morgonen. Vi åker spårvagn dit och går hem.

Onsdag: IUP samtalen startar 12.30. Eleverna slutar efter lunch.

 Torsdag: Idrott. Kom ihåg handduk, skor, ombyte.

 

Önskar er en solig helg!

/Emelie och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.