Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 29 april 2022

Bläckfisken v.17

 Hej alla bläckfiskar! 220429


En speciell vecka, med lite gott och blandat. Vi hann bara introducera bokstaven Dd vilket gör att vi kommer fortsätta nästa vecka med den. Vi har introducerat området mätning i matematiken. Vi har mätt med “arm” som vi gjorde förr i tiden och vi har jämfört för att se om det blir lika långt. Vi har också tränat på att det är viktigt att börja mäta med startpunkt och avslut. Vi har skjutit upp SO den här veckan eftersom vi inte hade hunnit bygga färdigt våra båtar inför dagens tävlingar. Vi började med att titta på en film med Teknikpatrullen som byggde båt för att få inspiration. Det har varit jätteroligt att se eleverna så engagerade i båtbygget och heja-ramsan. Vi kom till FINAL!!! men förlorade tyvärr finalen och kom på en hederlig andra plats av sju stycken placeringar.


Den här veckan har vi även fått ännu en praktikant. Hon heter Thilde och kommer från en skola som heter Jensen. Hon går i årskurs åtta och ska vara hos oss även nästa vecka.


Frånvaro

Alla som går i förskoleklass och är äldre rekommenderas provtagning om man haft symtom på covid-19.. Det gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Är ert barn sjuk behöver de vara hemma minst 48 timmar friska innan de kommer tillbaka till skolan. Det betyder att om ert barn är sjuk en dag så kan ni inte skicka barnet dagen efter till skolan. 


Vecka 18:

Måndag:   8:10 - 13:45

Tisdag:       8:10 - 13:45 

Onsdag: 8:10 - 13:45

Torsdag 8.10 - 13:45 Simning grupp 1

Fredag            8.10 - 13:45 Idrott, ombyte och dusch


Veckans lärandemål:  Mäta och bokstaven Dd

Lov och studiedagar

Röd dag 26-27 maj. Skolan är stängd.

Röd dag 6 juni, Skolan är stängd.

Skolavslutning 9 juni.


Vi önskar er en trevlig helg!

Kramar,  Franko och Marie. 

Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se, 0767-98 04 38

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se,  072-527 94 70


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.