Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 1 april 2022

Örnen V:13

 Hej Örnarna!

Nu har vi en vecka kvar inför Påsklovet. Under den här soliga veckan har vi hunnit klara många olika skoluppgifter, både sådant som vi arbetat med tidigare och vi har påbörjat några nya. 

I svenska så har eleverna denna veckan fortsatt skriva på sin berättande text till skrivartävlingen som skolan har varje år. Vi har jobbat med lite skrivregler och även hur man beskriver olika saker i texter. Eleverna får gärna jobba med texten till skrivartävlingen hemma på datorn i Classroom/Svenska över helgen då den ska vara klar nästa vecka på tisdag. 

I Matte har örnarna arbetat med att addera och subtrahera med uppställning decimaltal samt avrunda decimaltal. På NOMP finns det uppgifter som de ska ha som hemläxa. 

På SO lektionerna har vi arbetat med Ukraina kriget där eleverna har lärt om Sovjetunionen och hur kriget i Ukraina startade. Många tankar och funderingar har vi diskuterat över. Spännande att se hur eleverna var intresserade av att kunna veta mer om kriget i Ukraina och om det finns någon risk att Sverige skulle hamna i krig. I samhällskunskapen har vi arbetat med repetitionsuppgifter inför provet som de hade denna vecka. 

På NO har örnarna fick tillbaka NO-provet. Resultaten visar att 80% av eleverna har klarat provet. De som var nära att klara den ska kunna svara muntlig på 2 frågor för att få godkänt. Under veckan har vi påbörjat arbeta med Rymden och det betyder att vi har påbörjat arbeta med fysik. Eleverna har lärt om vad teori är och hur universum och solsystemet skapades enligt Big Bangs teori. Dessutom har eleverna läst om sten och gasplaneterna.

På Engelskan fick eleverna fortsätta arbeta med sina artiklar som ska vara klara innan lovet. 

Många elever glömmer bort att lämna in hemläxor. Det är jätteviktigt att ni föräldrar påminner barnen om att lämna in läxorna i god tid. 


Påsklov: Veckan 15 - 16

Ledigt: Måndag V: 16

 

LÄXOR: 

Tisdag: Matte - NOMP. Svenska - Skrivartävlingen inlämnad.

Onsdag: Engelska - artikeln ska vara klar.

Torsdag:  läsläxa “Fröken Europa” kapitel 4


 Håll er uppdaterade på bloggen för att se viktig information!

 

Trevlig helg och vi ses på onsdag!

 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

 

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 

Sebastian: sebastian.jonsson@norrkopin.se 072-593 95 47


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.