Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

söndag 1 maj 2022

Tigerns veckobrev v.18

 

Tigerns veckobrev v.18

Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson 072-5336552     emelie.nilsson@norrkoping.se

Hej!

Den här veckan har varit schemabrytande då vi haft slöjdvecka. Eleverna har fått prova på att tova ull och tillverka grytunderlägg, sy pennskrin med dragkedja och tälja smörknivar. Det var riktigt roligt at se allas engagemang och de olika färdiga produkterna som växte fram. Pennskrinen kommer att stanna i skolan men hoppas att ni får se era barns övriga alter därhemma!

I torsdags började vi ett nytt ämnesområde i no:n, nämligen biologi och naturen. Vi kommer att prata om våren, olika blommor och varför naturen är så viktig för oss människor och hur vi kan vara snälla mot naturen genom att t.ex. plocka upp skräp.

På fredag är det friidrottsdag i Stadium arena. Vi åker gemensam buss fram och tillbaka till arenan och slutar något tidigare den dagen. Vi är självklart kvar på skolan om det är någon elev som behöver omsorgsbehov tills deras vanliga sluttid 13.45. Ni som hem får tillsammans komma överens om ert barn ska ha med egen matsäck eller inte. Vattenflaska och rena skor är ett måste.

I Kristendomen har vi prov den 25/5. På Classrom hittar eleverna information om ämnesområdet.

Tisdagen den 31/5 kl.18.00-19.00 bjuder vi in till föräldramöte

Vi planerar för en cykeldag till Söderköping v.22, återkommer med vilken dag när vi närmar oss. SMHI bestämmer lite och vi vill ha så bra väder som möjligt. VIKTIGT att Ni ser över barnens cyklar så de är trafiksäkra, tack!

Datum att komma ihåg:

Onsdag 11/5 Vårkonsert

Fredag 13/5 Friidrottsdag

Torsdag 26/5 Kristi himmelsfärds dag

Fredag 27/5 LOV

Måndag 6/6 Nationaldag

Torsdag 9/6 Sommaravslutning!

 

Kommande vecka:

Tisdag:  Idrott och hälsa/idrottskläder, skor och handduk.

Torsdag: Idrott och Hälsa/ idrottskläder, skor och handduk.

Fredag: Friidrottsdag. Vattenflaska, rena inneskor, idrottskläder, ev. egen matsäck.

 

Läxor:

Matematik

Svenska – 

Engelska

 

Trevlig Helg!

      Marie och Emelie

Tigerns veckobrev v.17

Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson 072-5336552     emelie.nilsson@norrkoping.se

Hej!

Tigern vann i år igen klassen för ”Beauty båt” i Small Ship Race, det blir vi glada för och tackar de elever som har byggt båten och självklart alla som röstade fram oss som vinnare.

Dagen blev trevlig och med bra väder. Vi fick besök av vår områdespolis Martin och våra uppsökande kollegor inom socialtjänsten. Eleverna och vi fick möjlighet att ställa frågor och bara ”hänga” med dem.

Veckan som kommer så har vi slöjdvecka. Det innebär att övriga lektioner ställs in förutom på torsdag när vi följer ordinarie schema.

I Kristendomen har vi prov den 25/5. På Classrom hittar eleverna information om ämnesområdet.

Tisdagen den 31/5 kl.18.00-19.00 bjuder vi in till föräldramöte. Nu när restriktionerna är borta och vi får möjlighet att samlas igen, så vill vi ta chansen att göra det innan sommaren. Samverka med Er föräldrar är viktigt och att prata om vad vi gör i skolan. De tråkiga händelserna under påsken har påverkat oss och vi känner att vi måste försöka motverka dessa krafter. Tänker att vi kan göra skillnad om vi arbetar tillsammans för att vi, ni och eleverna ska känna oss trygga. VÄLKOMNA!!

Vi planerar för en cykeldag till Söderköping v.22, återkommer med vilken dag när vi närmar oss. SMHI bestämmer lite och vi vill ha så bra väder som möjligt. VIKTIGT att Ni ser över barnens cyklar så de är trafiksäkra, tack!

Datum att komma ihåg:

Onsdag 11/5 Vårkonsert

Fredag 13/5 Friidrottsdag

Torsdag 26/5 Kristi himmelsfärds dag

Fredag 27/5 LOV

Måndag 6/6 Nationaldag

Torsdag 9/6 Sommaravslutning!

 

Kommande vecka:

Måndag:  Slöjddag

Tisdag:  Slöjddag

Onsdag: Slöjddag

Torsdag: Idrott och Hälsa/ idrottskläder, skor och handduk.

Fredag: Slöjddag

 

Läxor:

Matematik

Svenska – läsförståelse, läsa en text och svara på frågor. (lämnas in på torsdagen)

Engelska

 

Trevlig Helg!

      Marie och Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.