Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 26 augusti 2022

Bläckfiskens veckobrev v.34

 Hej alla Bläckfiskar!

Vi har haft en fantastisk vecka med fint väder. Vi har varit i skogen, provgått diamantenloppet, sprungit diamantenloppet och lärt känna den del av skolgården som går att nyttja. Vi jobbar fortfarande en del med hur det är att gå i skolan, regler, hur man gör när man går i led, i matsalen och samlingar/lektioner. Dom är superduktiga och vi alla som jobbar med era barn tycker att dom är fantastiska! Vi har också påbörjat den obligatoriska kartläggningen i svenska och kommer under nästa vecka också påbörja kartläggningen i matematik. Utöver det har vi påbörjat skolans gemensamma värdegrundsarbete som nu är tema vänskap.


Vi har under dessa dagar uppmärksammat att flera av eleverna behöver hjälp med toaletten samt skoknytning, vilket vi såklart tillgodoser men vi önskar för era barns skull att ni tränar på detta hemma.
Vi har också märkt att flera av er vårdnadshavare inte har anmält eventuell specialkost. Detta ska göras via IST - medgivande. Detta för att köket ska kunna ge rätt mat till era barn.Föräldramöte: Vi vill påminna om att alla vårdnadshavare är välkomna på föräldramöte den 31/8 kl: 18- 19:30. Det första stunden är gemensam för samtliga föräldrar uppe i skolans idrottshall (Olympen), därefter går förskoleklassen ner till bläckfisken. Vi kommer presentera verksamheten och ni kommer få möjlighet att ställa frågor till oss.


Information

Vi har gjort en ändring. Det är att skolan alltid startar och slutar på Bläckfisken, om inte ditt barn har plats på fritidshemmet.
Den röda mappen eleverna fick med sig hem förra veckan är viktig att den kommer tillbaka till skolan. Det är viktigt för att vi ska kunna lägga i eventuella viktiga papper i framtiden. Det är också viktigt att ni kollar i mappen om eleverna har med sig den hem då detta betyder att vi troligtvis har skickat hem något till er. 


Vidare så vill vi meddela att vi nås på våra telefoner under vår administrativa arbetstid 08.00-08.10 och 14.00 till vi går hem. Det är alltså inte säkert att vi hör när ni ringer då vi under elevernas tid här, fokuserar på att deras undervisning ska bli bra för dem. Behöver ni komma in för att hämta ert barn under undervisningstid kan ni ringa till skolans administratör nr: 0730201548 då våran ringklocka är trasig.  Lära känna samtal:

Det är några av er vårdnadshavare som inte bokat in samtal än. Vi kommer att kontakta er för att boka en tid under v.36 Er andra som bokat tid, se till att fylla i blanketten och ta med er den till samtalet. Detta är viktigt då vi använder den som stöd under samtalet.


VIKTIG INFORMATION! 


Vecka 35:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45 Idrott; ta med handduk, vattenflaska skor och idrottskläder.Vi ser fram emot nästa vecka!!

   Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.

 

Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.