Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 26 augusti 2022

Örnens veckobrev 34

  Hej!

Den här veckan har varit lång och intensiv för Örnarna. I Måndags var vi på Bäckplan där vi startade vårt värdegrundsarbete som startar med temat “vänskap”. Eleverna arbetade i blandade 4-6 grupper och fick köra 7-kamp med olika samarbetsövningar för att skapa en gemenskap mellan klasserna. Den här veckan så har eleverna fått nya böcker i svenska. Örnarna har också börjat med engelskan där vi pratat om vart och hur Engelska språket började. Denna vecka kom Örnarna också igång med B-språk och de va riktigt nöjda med starten. På matte har vi börjat arbeta med fyra grundläggande räknesätten. Vi har gått genom kommutativa lagen och prioriteringsreglerna och på vilket sätt man använder dem för att lösa matte uppgifterna. Eftersom snart är valet i Sverige då har vi pratat om valet förr och nu och folkrörelserna i 1800-talet. I NO har vi hunnit läsa om olika skogar och klimatet.

Nästa vecka kommer Örnarna ha idrott och slöjd. På Måndag kommer Örnarna åka och bada. De behöver ha med sig cykel med cykel lås och hjälm, badkläder och handduk, ombyte och lås till skåpet. De ska endast göra simövningar. Detta är ett krav för att få godkänt i idrott så det är viktigt att alla kommer och deltar. För de elever som inte har cykel har vi pratat med dem om att gå till Frinavet där de får låna en cykel. Kom ihåg att på tisdagar kl.8:10 börjar Örnarna med B-språk så eleverna ska gå direkt till Navestaskolan och möta deras lärare. 


Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs
att ta med när vi har utflykt:

 • 29/8 Åk 6 simning, cyklar vi till Centralbadet. Vi vill att eleverna tar med deras cyklar, hjälmar och tillhörande lås.
  Vi kommer cykla till simhallen för att pröva
  simkunskaperna. Kunskapskravet i åk 6 är att alla elever ska kunna simma 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim. Eleverna börjar och slutar vanlig tid. Viktigt att ha
  med sig cykel, hjälm, lås, handduk, badkläder,
  lås till skåpen och hygienartiklar.

 • 31/8 Diamanten ska ha gemensamt föräldramöte.
  Vi ses gemensamt i matsalen 18.00 och går därefter
  till Örnen där vi avslutar senast 19.30.


Trevlig helg

Entuela, Moa och Susanne


Entuela Capani: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Moa Björkegren:moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne Fredriksson: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.