Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 september 2022

Delfinens veckobrev inför v.36

 Veckobrev inför v.36Lill Karlberg 076- 798 04 33     lill.karlberg@norrkoping.se

Lill privat 070-7886294

Susanne Fredriksson 073-0202269

Telefontid: 8.00-8.10 


Sjukanmälan: Glöm inte att anmäla frånvaro i IST HOME varje dag som ditt barn

är sjukt. 

 

Hej!

Tack till alla som kom på föräldramötet i onsdags! Det var trevligt att träffa er. Längst ner i veckobrevet kommer anteckningar från det mötet.


Då vi hade oväntat brandalarm i torsdags (larmet skulle bara testas) så märkte vi att många fortfarande inte har inneskor, för de fick springa ut på strumporna. 


VIKTIG!!
Jag har sagt att de elever som vill kan lämna sitt egna mobilnummer till mig, så kan jag även skicka sms till dem och påminna om t ex nomp. MEN….de får inte lämna ut något nummer till mig om inte ni föräldrar godkänner det. Vi har pratat om att de inte får lämna ut sitt nummer till någon vuxen som inte ni föräldrar har godkänt. Jag skickar hem en lapp till alla elever nästa vecka, där ni får bestämma om ni vill det eller ej.

  

Information inför nästa vecka:

måndag så är det slöjd. Då måste alla ha inneskor.

 

tisdag är det idrott. Då ska alla ha med ombyte och handduk. Obligatoriskt med dusch efter idrotten.

 

onsdag är det idrott. Då ska alla ha med ombyte och handduk. 


torsdag behövs ombyte + handduk till  PULS-aktivitet. 


Läxa:

 • Till fredag ska alla Nomp-uppdrag vara klara (Addition och subtraktion).

 • Till torsdag har de veckans ord där vi nu tränar på dubbelteckning. De får orden på måndag och ska skriva meningar på sin Chromebook till varje ord och dela dokumentet med Lill. Orden är:

skulle, träffa, hette, berättade, eller, påhittat, tillsammans, illa, snabbt, mellan och lätt.


Vad vi ska jobba med de första veckorna:

Ma: Taluppfattning, begrepp och problemlösning

Sv/Sva: Skriva texter, stavning och läsning

No Vatten

So Samhällskunskap: Demokrati och val

Teknik Enkla tekniska lösningar såsom hävstång och hjulet

 

Viktiga datum:

 • Studiedagar 6-7/10

 • Vecka 42 har vi IUP-samtal

 • Vecka 44 höstlov

 • 20/12 Julavslutning

 • 10/1 Vårterminen startar

 

Anteckningar från föräldramötet:


 • Just nu är Lill ensam mentor och undervisar i svenska, matte, SO, NO och elevens val.
  Susanne som tidigare har varit på Örnen kommer att hjälpa Lill på Delfinen tre dagar i veckan.

 • De andra lärarna som jobbar i klassen är:
  Goran som har idrott.
  Emelie som har teknik.
  Entuela som har engelska
  Hanna som har bild.

 • Skolan påminner om att det är totalförbud mot nötter på skolan och på utflykter. Även stressbollar som är hemmagjorda med mjöl är förbjudna i skolan på grund av allergi.

 • Om ert barn är sjukt, så gäller fortfarande att de måste vara friska i två dagar innan de kan komma tillbaka till skolan. Ni föräldrar måste sjukanmäla varje dag!

 • Max tio dagar ledighet per år kan beviljas. Det är rektor som beviljar ledigheter. En ledightesansökan måste lämnas in minst 14 dagar innan ledigheten.

 • Ni föräldrar får endast vara inne på skolan om ni har ett inbokat besök med någon personal. Det är för att vi inte vill ha främmande personer inne på skolan och personal vet inte alltid vilka som är föräldrar eller personer som inte ska vara inne på skolan.

 • Alla barn kommer att kartläggas för om de ska läsa enligt svenska eller svenska som andraspråk. Alla föräldrar kommer att få veta vad deras barn läser på IUP-samtalet.

 • Skolan kommer att ha ett läsprojekt i 6 veckor där alla elever ska läsa en kort stund varje dag för att öka läshastigheten.

 • Vår klass har haft problem med konflikter på rasterna. Framförallt är det på fotbollsplanen som det blir bråk och där de pratar otrevligt med varandra. Nu kommer vi att införa ett system med gula och röda kort som är samma som det i olika fotbollsföreningar.

 • Vi pratade om att klara simprovet är ett krav för att få godkänt betyg i idrott i åk 6. Vi i skolan försöker att erbjuda så mycket simning vi kan, men det är bra om ni föräldrar också kollar på vilket sätt ni kan hjälpa till.

 • Vi pratade om sociala medier som snapchat, instagram och facebook och ber att ni föräldrar har koll på vad era barn gör där, så att det inte blir konflikter. Om ert barn blir utsatt för något, så se till att de screenshotar det som någon annan skrivit.

 • I år har skolan börjat med ett värdegrundsarbete i alla klasser. Första temat handlar om vänskap.

 • Chromebook är ert föräldraansvar att se till att ert barn använder den på rätt sätt. Om man missköter de regler som finns, så kan eleven få återlämna den.


Trevlig helg!

Hälsningar Lill & SusanneInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.