Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 9 september 2022

Örnens veckobrev 36

  Hej Örnen!

Den här veckan har vi genomfört alla lektionerna i klassrummet. Vi har även pratat mycket om arbetsro och hur vi kan hjälpa varandra med skoluppgifterna så att Alla får klara 6:an med bra betyg. Klassrumsklimatet är grymt, alla arbetar, hjälps åt och respekterar varandra, men några elever är pratiga under lektionerna. Vi vill att alla ska vara med så att alla får stöd och hjälp av varandra så prata gärna med ert barn och berätta för dem om vikten att lyssna och vara med i arbetsgångarna. 

I matte har vi arbetat med addition, subtraktion och addition med uppställning, vi har även arbetat med kort division. Eleverna som inte har gjort klart sidorna i matteboken har fått med hemläxor. I NO har vi arbetat med däggdjur. I SO har vi pratat om varför kungen får inte bestämma över folk och för vad vi röstar nu på söndag den 11:e september. Många är nyfikna och vill veta för vilket parti vi vuxna kommer rösta, men vi har sagt till dem att det är personligt. :) I svenska har örnarna fortsatt arbeta med återberättande text. I teknik har vi arbetat med 5 enkla mekanismerna. 

Hemläxor:

Matte: NOMP, inlämning senast den 15:e september
  Göra klar sidorna 26-29 inlämning på måndag

Engelska: Glosor på fredag.

Biologi: Ord och begrepp om däggdjur  lämnas in senast på torsdag 15 /9.Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs


  • Studiedagar - V:40 6/10 + 7/10

  • Höstlov - V:44 31/10-Trevlig helg

Entuela, Moa och Susanne


Entuela Capani: entuela.capani@norrkoping.se 076-798 04 25

Moa Björkegren:moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne Fredriksson: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-020 22 69

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.