Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 30 september 2022

Örnens veckobrev 40

  Hej Örnen!

Den här veckan har flugit förbi. Det har varit en lugnare för eleverna då de inte haft läxor eller prov vilket har varit skönt. Vi har avslutat veckan med idrottens dag som är en dag där flera skolor i Sverige deltar genom att röra sig i 120 minuter. Denna vecka har elevernas musiklektioner börjat och eleverna hade bara bra saker att säga om detta! Nästa vecka går eleverna endast i skolan måndag, tisdag och onsdag. Torsdag 6/10 och Fredag 7/10 är det studiedagar och de arbetar med läxor eller liknande hemma. 

Den här veckan har vi påbörjat ett nytt område i SO där samhällskunskap och geografi har ett gemensamt arbetsområde som handlar om hållbar utveckling och offentlig ekonomi. Som slutuppgift i detta område kommer eleverna genomföra en individuell presentation innan höstlovet. Vi har fortsatt jobba med grammatik och skrivregler i svenskan och i engelskan fortsätter eleverna med sin muntliga presentation som handlar om flygplatser. I engelska har eleverna även fått glosor till nästa vecka på onsdag. Vi har också fortsatt jobba med NO och djur i naturen där vi pratat om valar och varför de är viktiga för ekosystemet. I matte har vi börja arbeta med att lösa enkla ekvationer samt har vi gått igenom koordinatsystemen. Eftersom nästa vecka har eleverna bara 3 skoldagar då ska de ha hemläxor i matte där de ska träna med att lösa ekvationer. Som hjälpmedel finns det även matteboken digitalt på minbokhylla.se.

Hemläxor:

Engelska: Glosor till på Onsdag 5/10. Finns på Classroom i engelska rummet.

SO: Skriva en förklaring till ord och begrepp till uppgiften som heter “skapa din stad eller land.” Finns på Classroom och ska vara inne på Fredag 7/10.

Svenska: Grammatik uppgifter om pronomen och prepositioner. Eleverna får dessa på måndag den 3/10 och ska lämna in måndag 10/10. Eleverna kommer skriva i sina skrivböcker och frågorna är i arbetsbok. 

Matte: NOMP uppgifter om ekvation som ska vara inne på Torsdag 6/10. För de som ej gjorde klart ekvations arbetsblad ska göra klart de och lämna in på Onsdag 5/10.

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs:

  • Studiedagar V:40 6/10 + 7/10

  • Höstlov V:44 31/10-4/11 

Eleverna börjar: måndag 7/11

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12- 10/12

  • Studiedag 9/12.


Trevlig helg!

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.