Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 23 september 2022

Spindeln veckobrev inför vecka 39

 

Hej alla vårdnadshavare!

 Vilket pyjamasparty vi har haft på spindeln idag! som startade med högläsning och slutade med biofilm och popcorn.

Idrottens dag kommer ske på fredag nästa vecka den 30/9. Vi vill påminna att ni lämnar tillbaka lappen senast måndag den 26/9  för de som inte lämnade så att vi meddelar köket.

Här kommer lite kort information om vad vi har gjort den här veckan

Svenska

Vi tränar på att läsa högt, tyst och i par. Just nu läser vi boken Familjens knyckertz  och gipskattens förbannelseen mycket uppskattat bok av barnen. Vi läser ett kapitel varje vecka och sen bearbetar vi texten. Vi tränar även på att sammanfatta kapitlet tillsammans och med att skriva meningar. Vi har även tränat på ett och en orden.

Veckans bokstav var E som i ekorre. Vi fortsätter med berättandetexter och med att skriva enligt den strukturen i de fyra fälten, början, problem lösning och slut.

Veckans ord inför vecka 39 är, 

godis, sur, skylt, cykel, pall, smiter, snyggt, och skruva. 

Vi vill påminna att ni påminner era barn att ta läsläxan med sig till skola varje dag för att de ska få möjligheten att träna både enskilt och i par.

Matte

i matten tränar vi på en tal och tiotal. Vi tränar även på problemlösning och med fingerfemman som struktur där man läser först, ritar en bild, skriver med matte språk, kolla om svaret är rimligt och sen skriver man svaret. 

Musik

Nästa vecka på onsdag kommer kulturskolan att vara på Diamanten för att köra  rörelsesång med våra spindlar.  Från och med nästa vecka kommer det att ske ändring på schemat. Vi kommer att ha musik på onsdagar istället för fredagar. Tiden kommer ligga mellan 8. 20–9.40 i halvklass. Vi kommer att ha en ny musiklärare som heter Dick som ska ansvara för musiklektionen. 

 So

Vi har pratat den här veckan om vad som är klassråd respektive elevråd. Sen hade vi klassråd och barnen ficka föra fram sin åsikter och vad de önskar på skolan.

Sjukanmälan: Glöm inte att anmäla frånvaro i IST HOME varje dag som ditt barn är sjuk och gärna innan kl 8.00. Ni kan även göra en sjukanmäla för en del av dagen då ert barn har tid eller läkarbesök då underlättar ni vårt arbete.

Under vecka 35 på måndagar och fram till vecka 45 kommer vi ha bad på Centralbadet, Medley. Vi kommer åka hyrd buss från skolan. Viktigt att ni inte glömmer badkläder samt handduk. OBS! Glöm inte att ta med hänglås så att barnen låser in sina kläder i skåpet. För att underlätta hanteringen av lås och nyckel så vi ber er att ni namnar både nyckel och lås. Sätt gärna en snodd runt nyckeln, vi samlar in nycklarna när eleverna simmar. Jimmy, Maisoun och Benny kommer att åka med eleverna

Idrotten är det på torsdagar och den kommer att bedrivas utomhus ända fram till vecka 45 oavsett väder. Tänk på kläder efter väder. 

 

Vecka 39

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45  Idrott, ta med idrottskläder plus handduk. Modersmål.

Fredag  8.10-13.45 Idrottens dag glöm inte att ta vattenflaska

Vecka 40

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45 studiedag , skolan är stängd men frita är öppet för den som behöver omsorg

Fredag   8.10-13.45 studiedag , skolan är stängd men frita är öppet för den som behöver omsorg

 

Viktiga datum:

 

·       Studiedagar 6-7/10

·       Vecka 42 har vi IUP-samtal

·       Vecka 44 höstlov

·       20/12 Julavslutning

·       10/1 Vårterminen startar

Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422   annica.lodahl@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.