Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 september 2022

Tigerns veckobrev v.35

 

Tigerns veckobrev v. 35

Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson                          emelie.nilsson@norrkoping.se

 

Hej!

 

Först vill jag börja med att tacka för alla som närvarande under onsdagens föräldramöte, det var så kul att se er alla tillsammans i Olympen!

Den här veckan är vi äntligen igång med att följa schemat. Måndagen började med samling och PULS promenad och dagen avslutades med premiär i trä och metallslöjden med klassens nya lärare Urban.

I tisdags cyklade tigrarna till simhallen tillsammans med Goran som är ny undervisande lärare i idrott och hälsa. Det var ett modigt gäng som hoppade ner i bassängen och visade sina sim kunskaper.

Igår var det premiär för uteidrotten. Vill passa på att påminna om att ALLA elever ska duscha efter varje idrottslektion. Det är viktigt med rätt utrustning till idrotten; skor, idrottskläder och handduk.

 

Kommande vecka:

Måndag: Matteläxa. Läxan finns på studentlitteratur.se, 5A boken. PULS eleverna ska komma ombytta till skolan. Dusch efteråt.

Tisdag: Eng läxa. Glosorna finns i deras glosböcker eller på NE.se Idrott: Kom ihåg idrottskläder.

Onsdag: Modersmål, övriga börjar 9.15

Torsdag: Idrott. Kom ihåg idrottskläder.

Fredag: PULS

 

Läxor:

Ma: På studenlitteratur.se (eleverna loggar in med googleinlogg) finns deras ma läxa. Läxan består av 5 uppdrag i addition och subtraktion, en film, begrepp och en problemlösningsuppgift som ska lösas. Läxan är till 5/9 och kommer att förhöras med ett mindre förhör.

 

Eng: Eleverna ska träna på 14 ord (lärare, guide, gå omkring, målning, landskap, den ser ut som, plocka, målarfärg, original, förfalskning, nervös, upprörd, detektiv, vittne). Eleverna har fått varsin glosbok. Glosorna finns även att träna på på ne.se- 3.2 A hundred years old? Där finns gloslista och 3 olika övningar som man kan göra.

 

 

Trevlig Helg!!

Marie och Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.