Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 9 september 2022

Veckobrev inför V.37

 Hej alla vårdnadshavare!


Här kommer lite information om vad vi har gjort under veckan. 

Svenska

I svenskan har vi under här veckan tränat på hårda vokaler som A, O, U, och Å och mjuka vokaler som E, I, Y, Ä, och Ö.  

Dessutom har vi börjat träna på att skriva en berättande text i en matris som kallas fyrfältare. Fyrfältare är en struktur för hur en berättande text är uppbyggt. Barnen fick i uppdrag att fylla de fyra fälten, början, problem, lösning och slut efter att de har kollat på filmen om Rödluvan och vargen.

Läsläxan

Varje fredag är det läxförhör där vi lyssnar på när barnen läser sina texter. Efter läxförhöret får barnen en feedback på hur det går med deras läsning. Sedan får de en ny text till veckan som kommer att träna på. 

Matematik

I matten fick barnen jobba med problemlösning i grupp där de fick samarbeta och visa sina svar. Dessutom har de jobbat med begrepp som addition och subtraktion. 

Eleverna tränar dessutom färdighetsträning genom att jobba med additionsremsor. Eleverna kommer från och med nästa vecka att få ta hem dessa och träna mer hemma tillsammans med er.

SO 

Den här veckan har vi börjat med att repetera ett nytt område och det är de mänskliga rättigheterna. Vi har pratat om FN och vad den här förkortningen står för. Vi har bland annat pratat om begrepp som demokrati, diktatur och barnkonventionen och förklarat vad dessa begrepp betyder. 

Teknik 

Vi har börjat med Teknik och den här veckan har barnen fått lära sig om några verktyg: Hammare, skruvmejsel, såg, linjal, skruv och spik samt hur verktygen används.

Bild 

Vi arbetar med olika tekniker där vi använder blyertspenna, vattenfärger, pensel och tejp för att skapa våra egna konstverk som eleverna kommer att få ta hem och visa upp när de är klara.

Idrott 

Under veckan har eleverna jobbat tillsammans med olika typer av samarbetsövningar.

 

Vi vill informera att skoldagen börjar kl 8.10 till 13.45 alla dagar förutom måndagar som barnen börjar 8.50 och slutar 14.15

 

Sjukanmälan: Glöm inte att anmäla frånvaro i IST HOME varje dag som ditt barn är sjuk och gärna innan kl 8.00. Ni kan även göra en sjukanmäla för en del av dagen då ert barn har tid eller läkarbesök då underlättar ni vårt arbete.

Under vecka 35 på måndagar och fram till vecka 45 kommer vi ha bad på Centralbadet, Medley. Vi kommer åka hyrd buss från skolan. Viktigt att ni inte glömmer badkläder samt handduk. OBS! Glöm inte att ta med hänglås så att barnen låser in sina kläder i skåpet. För att underlätta hanteringen av lås och nyckel så vi ber er att ni namnar både nyckel och lås. Sätt gärna en snodd runt nyckeln, vi samlar in nycklarna när eleverna simmar. Jimmy, Maisoun och Benny kommer att åka med eleverna

Idrotten är det på torsdagar och den kommer att bedrivas utomhus ända fram till vecka 45 oavsett väder. Tänk på kläder efter väder. 

Vecka 37

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45  Idrott, ta med idrottskläder plus handduk + modersmål

Fredag    8.10-13.45 

Vecka 38

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45  Idrott, ta med idrottskläder plus handduk + modersmål 

Fredag   8.10-13.45

 

 

Viktiga datum:

·       Föräldramöte onsdagen den 31/8 kl. 18.00. 

·       Studiedagar 6-7/10

·       Vecka 42 har vi IUP-samtal

·       Vecka 44 höstlov

·       20/12 Julavslutning

·       10/1 Vårterminen startar

 

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.