Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 14 oktober 2022

Spindeln veckobrevet inför vecka 42

 

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Det kommer bli spännande nästa vecka att träffa er vårdnadshavare och prata om era barns kunskapsmässiga och sociala utveckling. Glöm inte att under vecka 42 kommer barnen att börja 8.10 men slutar 12.30 förutom fredag som vi slutar 13.45. De barn som har fritaplats går till frita vid 12.30 medan de som inte har fritaplats går hem. 

Under vecka 42 kommer vi att ställa in både badet och modersmålet på grund av utvecklingssamtal.

Svenska

Vi har under denna vecka övat på vokalerna och hur de låter, lång eller kort vokal exempelvis (vas, vass, dör, dörr). Vi har dessutom tränat på ord som är kopplade till bokrecension såsom författare, rubrik/titel, illustratör, och kapitel. Vi har även fortsatt med att skriva våra berättandetexter till sagan om de tre små grisarna.

Veckans ord är,

mörkrädd, dyrk, vrider, fotografi, familj, och gubbe.

Läsläxan och veckans ord kommer att förhöras vecka 43 på grund av utvecklingssamtal.

 Matte

I matematiken har vi haft test på de olika begreppen vi arbetat med under två veckor: addition, subtraktion, likhetstecknet samt skilt ifrån.

Denna vecka har vi påbörjat arbetsområdet bråk där eleverna visat stort engagemang.

 

NO/bild

Vi kommer att arbeta med höst löv inom NO och bild där vi under veckan varit i skogen och plockat höstlöv som eleverna kommer att få måla av och sätta upp i klassrummet.

 

Engelska

Vi har arbetat med ord som är kopplade till vinter och höst där eleverna fått läsa korta meningar samt ritat bilder till dessa ord.

Musik 

Eleverna har fått ha sin första musiklektion i musiksalen tillsammans med vår nya musiklärare där eleverna fått träna på sång och även tränat på att spela gitarr.

Öppet hus

Onsdagen 26 oktober klockan 15-17 kommer vi ha öppet hus på Diamanten. Välkomna in till klassrummet och kika på hur och vad vi jobbar med. 

Vecka 42

Måndag  8.50-12.30 Badet är inställd

Tisdag    8.10-12.30

Onsdag   8.10. 12.30

Torsdag  8.10- 12.30 Idrott, ta med idrottskläder plus handduk. Modersmålet är inställd

Fredag  8.10-13.45 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422annica.lodahl@norrkoping.se

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Viktiga datum

·  Vecka 42 har vi IUP-samtal

·  Vecka 44 höstlov

·  20/12 Julavslutning

·  10/1 Vårterminen startar

 

Vi önskar vi er en trevlig helg!

Personalen på spindeln

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.