Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

måndag 3 oktober 2022

Veckobrev Spindeln inför vecka 40

 

Veckobrevet inför vecka 40

Hej alla vårdnadshavare!

Vi vill bara säga att nästa vecka är en kort skolvecka eftersom torsdag och fredag är studiedagar. Skolan kommer att vara stängd men fritidshemmet kommer att vara öppen för den som har fritaplats och som har anmält det. 

Svenskan

Veckans bokstav var Ff som i flygplan.  I svenska har vi tränat på läsa mycket och lyssnat till olika inlästa böcker på vårt smartbord. Vi har även tränat på att skriva ord och meningar. Dessutom har även tränat på några läslistor med två ljudsord. Vi kommer att ha läxförhör i läsläxan under vecka 41 eftersom den här veckan är en kort veckan och så att barnen har tid på sig att läsa igenom ordentlig. Detta gäller även för veckans ord som kommer att delas denna vecka.

IUP/ utvecklingssamtal

Vi kommer att ha utvecklingssamtal med era barn under vecka 42 , mer information om tider kommer lite senare i veckan.

Matte 

På matten har vi tränat på begrepp som större respektive mindre än. Vi kommer att ha ett test på dessa begrepp, samt addition och subtraktion tisdag vecka 41.

So 

I so har vi under den här veckan repeterat både trafik och de mänskliga rättigheterna. Vi har avslutat dessa områden med en tävling som innefattade det viktiga av båda områdena.

Musik 

Den här veckan hade vi musik i helklass med musikläraren Dick. Detta för att kulturskolan var på besök på Diamanten och körde rörelsesång med våra spindlar. Från och med nästa vecka kommer musiklektionerna vara i halvklass.  

Sjukanmälan: Glöm inte att anmäla frånvaro i IST HOME varje dag som ditt barn är sjuk och gärna innan kl 8.00. Ni kan även göra en sjukanmäla för en del av dagen då ert barn har tid eller läkarbesök då underlättar ni vårt arbete.

Vecka 40

Måndag  8.50-14.15 Bad, ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 Besök av Ung scen öst som kommer att visa upp sin teater i klassrummet.

Torsdag  8.10-13.45 studiedag , skolan är stängd men frita är öppet för den som behöver omsorg

Fredag   8.10-13.45 studiedag , skolan är stängd men frita är öppet för den som behöver omsorg


Viktiga datum:

 

·       Studiedagar 6-7/10

·       Vecka 42 har vi IUP-samtal

·       Vecka 44 höstlov

·       20/12 Julavslutning

·       10/1 Vårterminen startar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.