Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 20 januari 2023

Bläckfiskens veckobrev v.3

 Hej alla Bläckfiskar!


Ännu en vecka har flugit förbi här i klassen!

Vi har kommit igång med TRR, Veckans bokstav Dd, och arbete med språkljud.
I tisdags var vi ute i skogen efter lunch, vi sorterade upp olika föremål som eleverna fick leta efter för att sedan avgöra vilka föremål som de var flest av och vilka det var färst av. Vi har även arbetat med att forma siffror samt bokstaven Dd. I torsdags fick eleverna pärla armband med sina namn på, det tyckte de var riktigt roligt. Vi avslutade veckan med värdegrundsarbete (tema familj och HBTQ+), matematik, idrott och fredagsmys.


Mycket bra har hänt under de senaste veckorna. Eleverna har nått  ett nytt streck. Vi blir så glada över alla goda gärningar som sker runt oss här på Bläckfisken. De har fått rösta på två olika belöningar och majoriteten röstade på disco!
Vi kommer ha disco fredag den 3/2!

Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05. Ni kan också lägga in tiderna då era barn är borta, exempelvis läkarbesök och tandläkarbesök.VIKTIG INFORMATION!
Vi vill påminna er om att ni måste meddela oss om någon annan än er vårdnadshavare ska hämta era barn.


Skolsköterskan

Vi har skickat hem en lapp till er vårdnadshavare från skolsköterskan då hon under terminen kommer att träffa era barn på ett hälsosamtal som ni erbjuds närvara vid. Det är viktigt att ni läser lappen och tar kontakt med henne för att boka tid. 


Skoltider

Vi vill fortsätta  påminna er om att skolan börjar 08:10 (förutom måndagar då vi börjar 8.50) därför öppnar vi dörrarna kl 08:05. Det är många som kommer in sent och det stör samlingen. 


Vecka 48:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45  Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk.


Lov och studiedagar:

Lov
Sportlov: måndag 20 februari - fredag 24 februari
Påsklov: måndag 10 april – fredag 14 april
Klämdag: fredag 19 maj
Klämdag: måndag 5 juni 

Helgdagar
Långfredag: fredag 7 april
Annandag påsk: måndag 10 april
Första maj: måndag 1 maj
Kristi himmelsfärds dag: torsdag 18 maj
Sveriges nationaldag: tisdag 6 juni 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.