Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 13 januari 2023

Örnens veckobrev 2

   Hej Örnen!

Välkommen tillbaka efter jullovet! Första veckan av året är nu avklarat och Örnarna har börjat efter schemat som vanligt. Den här terminen börjar eleverna med sin hemkunskap på Navestadsskolan. Hemkunskapen är på måndagar efter lunch och rast. 

I svenska har vi börjat jobba med läsförståelse och berättande texter. Vi har också börjat läsa en bok av författaren Hanna Blixt som ska komma på författarbesök den 24/1. Även i engelska jobbar Örnarna med läsförståelse. I SO fortsätter vi jobba med historia och frihetstiden. 

I matte har vi arbetat med uppgifter som handlar om bråk, eleverna har fått med arbetsblad som ska lämnas in på måndag. Veckan 4, på fredag kommer Örnarna ha prov om kapitel 2, som handlar om bråk. 

I NO har eleverna påbörjat arbetet med fysik och arbetsområdet handlar om elektricitet. Eleverna skulle läsa en text och svara på frågorna som handlar om elektrisk laddning, ledar och ledning. Alla elever som inte svarade på frågorna under lektionstid ska göra det hemma.  Hemläxor lämnas in på måndag.

Moas arbetstelefon har försvunnen över lovet och därför inte nås i nuläget. Ni kan gärna kontakta henne via mejl eller via Entuelas telefon.Trevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.