Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 februari 2023

Örnens V.6

   Hej Örnen!

Denna vecka har arbetsro och studiero varit lite bättre på Örnen om vi jämför med förra veckan. Tack för att du som vårdnadshavare kunde läste veckobrevet och pratat med ditt barn angående det! Många elever har varit förkylda och magsjuka i veckan. Det är bra att man stannar hemma tills man känner sig pigg och frisk för att på det här sättet förminskas spridning av viruset till andra.  

Örnen skridskodag den 14/2 - Schema

Eleverna får ta med sig fika denna dag men skolan serverar även frukt till eleverna. Ta gärna med något att dricka. Ni som har anmält att ni har skridskor och hjälm glöm inte att ta med på tisdag. 

08:10-10:50 Vanliga lektioner (eleverna har moderna språk som vanligt denna dag)

12:45-14:15 Åka skridskor i Himmelstalund.

14:42 Buss tillbaka till skolan (får bli hämtade av föräldrar när de slutar kl. 14:30).

I svenska har eleverna arbetat med berättande texter och läsförståelse, eleverna kommer ha ett prov i läsförståelse nästa vecka på torsdag. I matte har vi arbetat med skala och avstånd samt trianglar och fyrhörningar. I torsdags arbetade eleverna med problemlösning enligt Blockmodellen. Magnetism krafter och kompass var bland annat arbetsområden som vi arbetat i fysik under veckan. Nästa vecka på fredag ska eleverna ha prov på fysik som kommer handla om elektricitet och magnetism. I historia har vi fortsatt arbeta med hur det var att leva på 1841 i Sverige. I religion har örnarna arbetat med hinduismen. I engelska har örnarna haft ett läsförståelseprov denna vecka.


Hemläxor:
Svenska: Prov - läsförståelse, torsdag den 16/2.
Fysik: Prov om elektricitet och magnetism, fredag den 17/2.


Viktiga datum:
Vecka 7, tisdag den 14/02 Skridskodag
Vecka 8, Sportlov
Vecka 10, måndag och tisdag, StudiedagTrevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.