Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 17 februari 2023

Spindeln V.7 och inför vecka 8

Hej alla barn och vårdnadshavare! 

Vad tiden går så fort! Nästa vecka är det sportlov och då är det skolan stängd men frita är öppet för de som anmäler det. 
 Den här veckan har våra barn blivit vaccinerade och de barn som var frånvarande kommer att få vaccin vid ett annat tillfälle. Vår skolsköterska Lotta hälsar att det gick så bra med vaccinationerna. 

 Under veckan har vi åkt skridskor vid Himmelstalund. Vilken härlig och rolig dag som barnen hade! 

 Den 16 mars kommer Annica att operera bort livmodern vilket gör att hon kommer vara sjukskriven ungefär en månad. Det gör att hon kommer börja sina utvecklingssamtal redan vecka 10. Maisoun kommer genomföra sina utvecklingssamtal måndag till torsdag vecka 11 som planerat. Mer information om tider och bokning kommer lite senare. 
 Matte:
Vi fortsätter träna med både multiplikation och subtraktion och tränar på problemlösning. Under veckan har barnen tränat även på 2. 5, och 10 hopp och även talets grannar.
 Svenska:
I svenska har vi jobbat vidare med Språkmästaren och veckans bokstav som var V och W. I Språkmästaren har fokus legat på alfabetisk ordning. Eftersom det är viktigt att hela tiden analysera era barns utveckling för att kunna ge rätt stöd har vi i veckan börjat göra testen i Legilexi. Det jag kunnat se så här långt är att väldigt många ökat sina resultat i läsning för förra terminen. Det vi behöver jobba mycket med är ordförståelse. Resultatet för just ditt barn kommer presenteras på utvecklingssamtalet.
 SO:
Vi har börjat med kristendomen och pratat om kristendomens heliga skriften, byggnaden symbolen och viktiga personen. Vi kommer att prata om judendomen efter höstlovet. 
 No:
Under veckan har vi pratat om olika ekosystem och vi har pratat om näringskedjor. Vi lärde oss att en näringskedja alltid börjar med en växt och slutar med ett djur/människan. Som lite överkurs lärde vi också att det heter producent, konsument och toppkonsument. Det blev en väldigt rolig övning där alla var engagerade och gjorde bra ifrån sig. 

 Bild/teknik:
I tisdags var det alla hjärtans dag vilket vi uppmärksammade genom att göra ett kort där vi tränade både finmotorik och estetik. Vi hoppas ni fick se de fina slutprodukterna!

 Engelska: Vi har tränat på siffror och tal 1-20 samt vad olika klädesplagg heter på engelska. 

 Vecka. 8 är det sportlov, skolan är stängd men frita är öppet. 
 6-7 mars studiedagar, skolan är stängd men frita är öppet. 
 
Vecka 9
 Måndag, 8.50 -14.15 
 Tisdag, 8.10- 13.45 
Onsdag, 8.10- 13.45 
 Torsdag, 8.10–13.45 idrott, kom gärna ombytt till skolan och glöm inte idrottskläder, ombyteskläder och inneskor. Modersmål 
Fredag. 8.10-13.45 Idrott. Ta med idrottskläder, ombyteskläder och inneskor 

 Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer. 

Maisoun 0725974134 maisoun.gabro@norrkoping.se 
Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se 

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet. 

 Viktiga datum 

Sportlov, 20-24 februari 
6-7 mars studiedagar 
Påsklov- 2-5 april 
fredag 10 maj klämdag
fredag 7 juni klämdag 


Vi önskar er en trevlig helg! Maisoun och Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.