Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 mars 2023

   Hej Örnen!

Första veckan efter sportlovet är avklarat! Den här veckan har vi fortsatt med tidigare arbetsområden inom vissa ämnen och påbörjat nya områden i andra. Eleverna har varit trötta och det har tagit ganska lång tid att hålla deras fokus på lektionerna. Nu har vi inte så många veckor kvar inför Nationella provet i Svenska, Matematik och Engelska så därpå har vi börjat arbeta med gamla nationella prov.

Den här vecka har örnarna haft prov i matte som handlade om skala, area och volym. Nästa vecka börjar vi arbeta med decimaltal och bråk. Så på NOMP finns det uppgifter som elever kan arbeta med hemma under studiedagarna. Fysik-provet kommer alla göra om för att många inte har klarat det. Vi tror att en anledning kan vara för att provet genomfördes digitalt därför kommer nästa prov genomföras på pappret. Uppmuntra gärna ert barn att läsa inför NO-provet under studiedagarna. Provet i fysik ska genomföras på onsdag nästa vecka.

I svenska som vi skrev eleverna arbetat med gamla nationella prov i läsförståelse och skriva. Vi mentorer uppmuntrar eleverna att ta med uppgifter hem för att förbereda sig inför nationella proven i svenska och engelska som är innan påsk men det är få elever som vill ha uppgifter. Prata gärna med era barn om detta hemma. I engelska har eleverna jobbat med läsförståelse och påbörjat ett nytt område som handlar om storstäder i engelsktalande länder. I religion har örnarna arbetat med hinduismen. I historia har vi fortsatt arbeta med 1800-talet där fokus var på skiftesreformen.

Vad som gäller Nationella prov i Svenska, Matematik och Engelska har vi gjort en grovplanering och nedan står veckorna som proven ska genomföras.

Hemläxor:
SO: Quiz om barndoms ritualer på clio hem och skoluppgifter, måndag den 8/2.
Matematik: NOMP, Bråktal 1 och 2. Lämnas in den 9:e mars.


Viktiga datum:
Vecka 10 - måndag och tisdag, Studiedag

Vecka 11 - Nationella prov Svenska -  14/3 och 16/3

Vecka 13 - Nationella prov Engelska - 28/3 och 30/3

Vecka 14 - fredag 7/3 Ledig - Röd dag

Vecka 15 - Påsklov

Vecka 17 - Nationella prov Matematik -  25/4 och 27/4


Trevlig helg,

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.