Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 12 april 2024

Bläckfisken veckobrev 15

 


Hej! 240412


Första veckan efter påsklovet är förbi, det var så roligt att träffa alla bläckfiskar igen! 

Vi tränar på språkljud. Eleverna har fått markera antalet ljud i ord med hjälp av pärlor, se på bilderna hur duktiga de är!

I matematiken har vi repeterat talen 0 - 10. Vi fortsätter med målet att kunna räkna baklänges från 20 - 0. Träna gärna hemma!

På torsdag nästa vecka får vi besök av några från Cnema som ska skapa stop-motionfilmer tillsammans med oss på Bläckfisken! Bläckfisken är indelad i olika grupper och några kommer få göra filmer nästa vecka och några får göra v. 17. 


Nästa vecka kommer en tjej från årskurs 8 till Bläckfisken för att ha sin prao hos oss hela nästa vecka. Välkommen! 



Språkbruk!

På sista tiden har användandet av fula ord tyvärr blivit allt vanligare på Bläckfisken. Vi accepterar givetvis inga fula ord eller uttryck i skolan. Vi pratar med klassen om det i grupp men även enskilt. Från och med den här veckan meddelar vi er föräldrar via ett sms så fort era barn uttrycker sig på ett fult sätt och precis vad hen sagt. Vi önskar att ni pratar om det hemma. Ord som inte får användas hemma är också förbjudna i skolan.

Vi misstänker att många lär sig ord på youtube eller sociala medier. Oavsett vart man lär sig orden är det inte okej att säga och vi hoppas att ni vårdnadshavare pratar på samma sätt hemma. Vi uppmuntrar er att samtala med era barn, oss och också  andra vårdnadshavare i klassen för ett gemensamt förhållningssätt. 



Mjölkkartonger!

Vi skulle vilja att alla tar med sig en, ursköljd, 1 liters tetraförpackning. Det kan vara exempelvis förpackning från mjölk, yoghurt eller juice. Vi tänkte plantera!

 


Ha en fin helg!
Christine, Sofie och Åsa 076 798 04 30


vecka 16

aktivitet

ta med

måndag: 8-13.30



tisdag: 8-13.30



onsdag 8 - 13.30



torsdag 8 - 13.30 

skogen, animationsprojekt


fredag 8-13.30

idrott

inneskor & vattenflaska


Viktiga datum 


1 maj 

helgdag

9 - 10 maj

Kristi himmelsfärd + klämdag 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.