Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 19 april 2024

Bläckfiskens veckobrev 16

 Hej! 240419


Den här veckan har vi haft besök från två personer från Cnema som gjort stop-motionfilmer med halva klassen. Det var mycket uppskattat! Eleverna har fått utgå från klassiska sagor i sitt arbete med stop-motionfilmerna. Vi hoppas kunna visa filmerna för er snart!


I språk och kommunikation har vi fortsatt med bokstavsarbetet. Vi har tränat på att beskriva mönster för varandra, räknat baklänges från 20 och tränat på addition och subtraktion i par. 


I NO har vi lärt oss om grodor och grodans livscykel. Vi har tittat på film och ritat egna gulliga grodor som finns att titta på i klassrummet för de som vill.


Under torsdagen kom tandsköterskan och hälsade på. Vi lärde oss att man behöver borsta tänderna morgon och kväll, alla elever fick en varsin tandborste!


Stopp min kropp!

Temat för värdegrunden nu är stopp min kropp. Vi pratar om begrepp som samtycke och varför det är så viktigt.


Matsäck! Small ship race 30 april

Tisdagen 30 april är det dags för Diamantens årliga båt-tävlingen Small ship race. Alla klasser tävlar med två egengjorda båtar. En som ska tävla i bäcken och en som ska tävla i skönhet. Vi kommer att gå till bäckplan på morgonen och vara ute hela dagen. Viktigt att barnen har sköna skor och kläder som passar vädret. Ingen lunch serveras i matsalen den dagen. Eleverna får ta med sig egen matsäck, dricka och en liten fika. Ingen läsk, chips, nötter eller godis.  

Alla måste meddela, med ett sms eller hemskickad lapp, om man tar med sig matsäck hemifrån eller vill ha mat från skolan. Senast måndag 22 april! 


Tips!

Vi spelar spel på Bläckfisken! Inga spel på skärm utan sällskapsspel. Sällskapsspel är ett bra sätt för barnen att öva på turtagning, instruktioner och räkna. Spelar ni spel hemma? 


Kläder!

Tänk på att vi är ute oavsett väder. Se till att ditt barn har extraombyte, regnkläder och stövlar och alltid kläder efter väder. 


Språkbruk!

Även denna vecka har vi arbetat med språkbruket och hur vi önskar att man ska bete sig mot varandra. Tack för ert samarbete! 

Från veckobrev 15: 

På sista tiden har användandet av fula ord tyvärr blivit allt vanligare på Bläckfisken. Vi accepterar givetvis inga fula ord eller uttryck i skolan. Vi pratar med klassen om det i grupp men även enskilt. Från och med den här veckan meddelar vi er föräldrar via ett sms så fort era barn uttrycker sig på ett fult sätt och precis vad hen sagt. Vi önskar att ni pratar om det hemma. Ord som inte får användas hemma är också förbjudna i skolan.

Vi misstänker att många lär sig ord på Youtube eller sociala medier. Oavsett vart man lär sig orden är det inte okej att säga och vi hoppas att ni vårdnadshavare pratar på samma sätt hemma. Vi uppmuntrar er att samtala med era barn, oss och också  andra vårdnadshavare i klassen för ett gemensamt förhållningssätt. 


Mjölkkartonger!

Vi skulle vilja att alla tar med sig en, ursköljd, 1 liters tetraförpackning. Det kan vara exempelvis förpackning från mjölk, yoghurt eller juice. Vi tänkte plantera!

 

Ha en fin helg!
Christine, Sofie och Åsa 076 798 04 30

vecka 17

aktivitet

ta med

måndag: 8-13.30



tisdag: 8-13.30



onsdag 8 - 13.30



torsdag 8 - 13.30 

Animationsprojekt


fredag 8-13.30

idrott

inneskor & vattenflaska


Viktiga datum 


1 maj 

helgdag

9 - 10 maj

Kristi himmelsfärd + klämdag 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.