Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 12 april 2024

Örnens veckobrev v.15

Hej på er!

Aprilvädret är verkligen omväxlande – solsken och varmare väder en dag och regn, snö och kyla nästa. Från och med den här veckan kommer idrotten även att vara utomhus om inte annat meddelas. Påminner därför om kläder efter väder och skor för utomhusidrott!

I SO:n arbetar vi vidare med medeltiden och i nästa vecka kommer vi att fortsätta arbetet med Livet under medeltiden. Därefter kommer eleverna börja arbeta med en inlämningsuppgift som ska göras i skolan och som de även kan fortsätta arbeta med hemma. 

Vi hade även besök av mediepedagoger från Cnema som tillsammans med ena gruppen från Örnen skapade stop motion-filmer. Nästa vecka är det den andra gruppen från Örnen som deltar i workshoppen. Besöket från Cnema var mycket uppskattat av eleverna! 

I matematik har eleverna påbörjat arbetet med ett nytt arbetsområde som handlar om decimaltal. Eleverna har fått provresultatet och det kommer att vara komplettering nästa vecka för de som inte  klarade provet.

I fysik har vi läst om längd och mängd som är sista delen av kapitlet. Nästa vecka är det prov i fysik så i Google Classroom finns det texten som eleverna ska kunna läsa inför provet.

I engelska har eleverna läst om hur det är om man har olika val och eleverna har varit superduktiga med att resonera på engelska. Nästa vecka på tisdag är det läxförhör så eleverna kan träna på glosorna även på glosor.eu.  

Vecka 16

Måndag 

Tisdag

Idrott 

Ta med ombyte och handduk. 

Onsdag

Modersmål 

Torsdag

Idrott 

Ta med ombyte och handduk. 

Animationsprojekt

Fredag

Simning 

(Extrasim för några elever)  

World Class Ringdansen. 

Viktiga datum: 

  • v.18 Första maj (1/5) helgdag  
  • v.19 Kristi himmelsfärdsdag (9/5) helgdag
  • v.19 Klämdag (10/5)

Vi påminner också om att frånvaroanmäla i Skola24 vid sjukdom. Sjukanmälan ska göras före kl. 7.50. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms till oss. 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Adam: adam.cicek@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Önskar er en fin helg!

//Adam & Entuela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.