Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 26 april 2024

Örnens veckobrev v.17

Hej på er!

Tiden går fort och nu går ännu en händelserik vecka mot sitt slut. Eleverna har jobbat på bra och vi upplever att det för det mesta är bra arbetsro i klassrummet. Vi har i veckan också haft samtal om vikten av att använda lektionstiden på bästa sätt – att vara närvarande och aktiv under lektionstiden är avgörande – för att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Prata gärna vidare om detta hemma!

Small Ship Race

Nu närmar vi oss Diamantens årliga båttävling – Small Ship Race. Tisdagen den 30:e april kommer vi att promenera till Bäckplan. Vi samlas kl. 8.00 i klassrummet och går sedan gemensamt till Bäckplan.   Alla klasser tävlar med två egengjorda båtar – en av båtarna ska tävla i bäcken och den andra ska tävla i skönhet. I veckan har eleverna därför ägnat en del tid åt att tillverka sina båtar. Vilket engagemang eleverna visar! Som tidigare nämnt så kommer vi att vara ute hela dagen och vi påminner därför om kläder efter väder. Denna dag kommer eleverna att sluta kl.13.00. 

Simning

Nästa vecka på torsdag den 2/5 kommer Örnen att åka till Centralbadet för att genomföra ett simprov. Vi åker spårvagn till Centralbadet direkt efter lunch och är tillbaka på skolan ca kl. 14.35. 

Läsning

Läsning har många positiva effekter på barns utveckling. Vi lägger därför stor vikt på läsfrämjande aktiviteter och jobbar kontinuerligt med att skapa läslust hos barnen. Vi arbetar aktivt med textsamtal både före, under och efter läsning. Syftet med textsamtalen är att väcka intresse, bygga förförståelse, utveckla läsförståelsen och fördjupa förståelsen av texten. Varje dag börjar även med en lugn lässtund för att få bättre flyt i läsningen och utveckla läsförståelsen. Fortsätt gärna att läsa böcker hemma en stund varje dag – besök gärna även biblioteket om ni har möjlighet!    

Första maj 

Med detta sagt vill vi till sist även påminna om att 1 maj som i år infaller på en onsdag – är en röd dag och att eleverna är lediga från skolan denna dag.  


Vecka 18

Måndag 

Tisdag

Small Ship Race 

Onsdag

Första maj 

(röd dag)

Torsdag

Centralbadet 

Fredag

Simning 

(Extrasim för några elever)  

World Class Ringdansen. 

 Viktiga datum: 

  • v.18 Small Ship Race (30 april)
  • v.18 Första maj helgdag (1 maj)  
  • v.18 Centralbadet (2 maj)
  • v.19 Kristi himmelsfärdsdag helgdag (9 maj)
  • v.19 Klämdag (10 maj)

Vi påminner också om att frånvaroanmäla i Skola24 vid sjukdom. Sjukanmälan ska göras före kl. 7.50. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms till oss. 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425 

Adam: adam.cicek@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Med önskan om en trevlig helg!

//Adam & Entuela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.