Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 17 maj 2024

Bläckfiskens veckobrev 20

 Hej!                                                         240517

Det har varit en vecka men väldigt fint väder och mycket utelek. Vi upplever att språket i klassen är bättre. Bra jobbat alla! Vi fortsätter prata om språket, hur man är en bra kompis och påminner att prata om att det är förbjudet att låtsasbråka. Med det menar vi förbud mot att sparka i luften, slå i luften eller låtsas att handen är en pistol och skjuta. 


I svenskan har vi jobbat vidare med bokstavsarbete och i matematiken har vi tränat på addition i par. Vi har också spelat spel, haft lekstationer och målat. 


Vi har tittat på en tecknad serie som heter Dounia. Den handlar om en familj som flyr kriget i Syrien. Den väcker många frågor hos eleverna och vi pratar om att många människor är tvungna att fly krig. Här kan ni se serien: https://urplay.se/serie/226592-dounia


Bläckfisk-kväll

Vi vill bjuda in alla bläckfiskar och vårdnadshavare till en Bläckfisk-kväll den 11:e juni kl 17.00- 18.30. 

Alla som kommer få ta med sig egenbakat fika och så dukar vi upp en stor fika-buffé, vi bjuder på kaffe, te och saft. Ni kommer få se vad era barn har arbetat med i förskoleklass och ha en trevlig kväll tillsammans!


Trafikvett

Vi har diskuterat trafikvett på bläckfisken. Alla barn under 15 år måste ha cykelhjälm när de cyklar. Cykelhjälm är också bra att ha när man åker sparkcykel. 


Skogen

Vi går till skogen minst en gång i veckan som ni vet. Nu när vädret är varmare försöker vi vara ute oftare för att leka och leta efter vårtecken. Bläckfiskarna tycker mycket om att vara i skogen. 


Kläder!

Tänk på att vi är ute oavsett väder. Se till att ditt barn har extraombyte, regnkläder och stövlar och alltid kläder efter väder. 


Ha en fin helg!
Christine, Sofie och Åsa 076 798 04 30

vecka 21

aktivitet

ta med

måndag: 8-13.30



tisdag: 8-13.30



onsdag: 8-13.30



torsdag: 8-13.30



fredag: 8-13.30

idrott

vattenflaska, inneskor


Viktiga datum 


11 juni kl. 17.00 - 18.30 

Bläckfisk-kväll 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.