Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 maj 2024

Örnens veckobrev v.18

Hej!

Så har vi gått in i maj månad och sommaren är runt hörnet! I tisdags har vi njutit av den soliga vädret och vi var med vår traditionella aktiviteten Small Ship Race. Eleverna har representerat klassen med två fantastiska uppbyggda båtar, men vinsten gick till andra klasser den här gången.

I matematik har eleverna arbetat med addition och subtraktion av tal i decimalform med uppställning. 

I engelskan har eleverna genomfört kapitel provet i fredags. 

Eleverna fick resultatet från fysikprovet. På måndag, vecka 20 blir det omprov för de som inte har klarat provet. Fråga gärna ert barn så att de kan berätta mer om de kommer behöva göra om provet i fysik. 

Vi har i veckan arbetat vidare med källkritik och kopplat det till arbetet med övriga ämnen. Eleverna har även tränat på att söka information från olika källor och värdera källornas trovärdighet utifrån ett antal källkritiska frågor. 

Förra veckan avslutade vi även arbetsområdet om medeltiden i historia med en inlämningsuppgift. Nu i veckan påbörjade vi nästa område som berör individer och gemenskaper i ämnet samhällskunskap.  

Nästa vecka är en kortvecka eftersom det är Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag den 9/5 och klämdag på fredag den 10/5. 

 

Vecka 19

Måndag 

Tisdag

Idrott 

Ta med ombyte och handduk. 

Onsdag

Torsdag

Kristi Himmelsfärdsdag

Helgdag 

Fredag

Klämdag 

 Viktiga datum: 

  • v.19 Kristi himmelsfärdsdag helgdag (9 maj) 
  • v.19 Klämdag (10 maj)
  • v.23 Sveriges nationaldag (6 juni)
  • v.23 Klämdag (7 juni)
  • v.24 Skolavslutning (13 juni) 

Vi påminner också om att frånvaroanmäla i Skola24 vid sjukdom. Sjukanmälan ska göras före kl. 7.50. Det går också bra att skicka ett mejl eller sms till oss. 

Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425

Adam: adam.cicek@norrkoping.se 

Tel: 076-7980425


Trevlig helg!

//Adam & Entuela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.