Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 26 augusti 2022

Tigerns veckobrev 220826

 

Tigerns veckobrev v.34

Sjukanmälan – IST Home (gå in via nätet om appen inte fungerar)

Marie Möller: 0722-354640       marie.moller@norrkoping.se

Emelie Nilsson 072-5336552 emelie.nilsson@norrkoping.se


Hej!

Under veckan har eleverna arbetat på och vi har kunnat göra kartläggningar i de olika ämnena. Allt för att vi ska se var eleverna befinner sig kunskapsmässigt. Nya böcker i matematik samt digitalt arbete i matematiken har påbörjat.

Vi upplever att det varit en bra start på terminen och vi börjar märka, både vi och eleverna, har märkt skillnad i klassrummet när alla jobbar och det är lugnt.

I svenskan arbetar vi med området studieteknik, Kom ihåg, men hur? Olika tekniker för hur man ska komma ihåg, hur hjärnan fungerar och om vi använder alla sinnen är det lättare att komma ihåg. .

Igår på vår studieresa Östergötland runt så var det precis det vi försökte göra, använda alla sinnen. En dag med många upplevelser och intryck både kunskapsmässigt och socialt. För en del elever är den stora upplevelsen att åka buss med klassen och äta matsäck medan andra upplever och tar till sig  av de olika besöken. Naturum är ett väldigt trevligt utflyktsmål som vi varmt rekommenderar att man kan besöka på egen hand.

Alvastra kloster blev en uppstart för vårt kommande arbetsområde i historia – Medeltiden. Ett kloster som har en intressant historia runt sig som vi fick ta del av igår.

På tisdag cyklar vi till badhuset för att göra simtest. De elever som inte klarar att simma 200m varav 50 m ryggsim kommer vi att göra en plan för hur de ska klara det framöver, föräldrar kommer att informeras.


Onsdag den 31/8 kl.18.00-19.30 bjuder Diamantens skola in till föräldramöte. Alla ses i Olympen där vi får en presentation av personal samt information från rektor. Därefter går man ner till sina respektive klassrum för mer information gällande sin årskurs.


Nästa vecka kör vi igång med alla ämnen enligt schema. Idrott och hälsa är utomhus fram till och med vecka 43, kläder efter väder samt ombyte och duschartiklar.

Kommande vecka:

Måndag

PULS

 

Tisdag

C-badet, Simning

 

Onsdag

 

Föräldramöte kl.18-19.30

Torsdag

PULS

Idrott utomhus, ombyte

Fredag

 

 

 

 

Trevlig Helg!! Marie och Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.