Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 16 september 2022

Draken v.37

 Hej alla Drakar!


Tre… två… ett… Lyyyyft! Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Rr. Vi byggde även raket på tekniken. Eleverna har börjat med läsgrupper som har varit efterlängtat av eleverna. I matematik har vi startat igång med färdighetsträning 10 min i början av varje mattelektion. Detta för att automatisera samt öva på huvudräkning. Vi har också pratat om i en addition som består det av term + term = summa. På SO avslutade vi demokrati-området. Vi pratade om bl.a. demokratiska raster och presenterade valresultatet för elevrådet. I NO har vi fortsatt arbeta med hösten och denna gång fick eleverna arbeta i sina nya arbetsböcker. I engelskan har vi fortsatt öva på numbers.


Nästa vecka åker Franko till Estland för att arbeta med övriga länder kring social inkludering. Då kommer en Christina vikariera i klassen.


Sjukanmälan: Om barnen är sjuka så anmäler ni det i IST före klockan 7.50. 


Ombyteskläder

Det är också viktigt att eleverna har med sig regnkläder och stövlar så att det finns i skolan om det är regn när vi ska ut på rast eller gå till skolskogen. Vi använder inte paraply på raster eller i skogen.


Övrigt

Barnen ska inte ta med egna saker eller leksaker till skolan.


Eleverna har ute idrott fram till höstlovet v.44, efter det börjar dem inomhus. Det är bra om eleverna har inomhusskor. Det kommer fortsättas vara dusch och ombyte då. 


Vecka 38

Måndag:   8.50 - 13.45 Ute idrott, ombyte och dusch

Tisdag:       8.10 - 13.45 Skolskogen

Onsdag: 8.10 - 13.45 Ute idrott, ombyte och dusch

Torsdag:    8.10 - 13.45 Bad, grupp 2

Fredag: 8.10 - 13.45


Lov och studiedagar

Studiedagar 6-7 okt. Skolan stängd

Höstlov vecka 44

Julavslutning 20 dec

Trevlig helg!

Kramar,  Franko, Marie och Maryam. 


Marie, marie.gingsjo@norrkoping.se 076-7980438

Franko, franko.morenopetkovic@norrkoping.se  072-5279470


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.