Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 2 september 2022

Spindelns veckobrev inför vecka 36


Hej alla vårdnadshavare!

Nu är det en vecka till har gått. Den här veckan har Jimmy varit sjuk några dagar men nu är han tillbaka och frisk. Vi har under veckan haft besök av kulturskolan och tränat olika rörelsesånger. Det var väldigt roligt tycket barnen!

Vi har även under veckan gått med våra barn till skolbiblioteket och och där fick barnen välja den bok som de vill låna. Nu är de igång med läsning och de tycker både när de läser själva och vi högläser för de. Kul att se att de läser varje dag och ha läsningen som en vana. 

Under veckan har vi haft en föräldramöte där vi presenterat verksamheten och där föräldrarna fick ställa frågor. 

I svenska fortsätter vi med berättandetext och läsförståelse och dessutom tränar vi på att skriva meningar. 

I matten tränar vi på talföljden och med udda och jämna tal. I So  har vi den här veckan repeterat klart trafiken. 

Vi vill bara påminna om att ni inte glömmer varken bad eller idrottskläder då barnen ska duscha efteråt . Idrottslektionen kommer att bedrivas utomhus oavsett väder ända fram till vecka 45. Tänk på kläder efter väder. 

Idag fick barnen med sig en läsläxa hem. De fick en utskriven text som de la i en plastficka. Det är viktigt att ni läser tillsammans med de och om det finns möjlighet samtala kring texten och de nya orden. Barnen har en vecka att träna på den här texten både hemma och i skolan och på fredagar kommer vi förhöra de i läsläxan. Det är viktigt att de lägger läsläxan i väskan efter att de har läst hemma och ta med sig till skolan varje dag så att vi tränar på skolan med.  

Dessutom under nästa vecka 35 på måndagar och fram till vecka 45 kommer vi ha bad på centralbadet, Medley. Vi kommer åka hyrd buss från skolan. Viktigt att ni inte glömmer badkläder samt handduk. OBS! Glöm inte att ta med hänglås så att barnen låser in sina kläder i skåpet. För att underlätta hanteringen av lås och nyckel så vi ber er att ni namnar både nyckel och lås. Sätt gärna en snodd runt nyckeln, vi samlar in nycklarna när eleverna simmar.

 Jimmy, Maisoun och Benny kommer att åka med eleverna.

 

Vecka 36

Måndag  8.50-14.15 Bad - ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45 

Torsdag  8.10-13.45  Idrott - ta med idrottskläder, handduk och vattenflaska

Fredag   8.10-13.45

 

Vecka 37

Måndag  8.50-14.15 Bad - ta med badkläder, handduk, samt hänglås

Tisdag    8.10-13.45

Onsdag   8.10.13.45

Torsdag  8.10-13.45  Idrott -ta med idrottskläder, handduk och vattenflaska

Fredag    8.10-13.45

 

Viktiga datum:


·       Studiedagar 6-7/10

·       Vecka 42 har vi IUP-samtal

·       Vecka 44 höstlov

·       20/12 Julavslutning

·       10/1 Vårterminen startar

 Vi vill informera att skoldagen börjar kl 8.10 till 13.45 alla dagar förutom måndagar som barnen börjar 8.50 och slutar 14.15


SjukanmälanGlöm inte att anmäla frånvaro i IST HOME varje dag som ditt barn är sjuk och gärna innan kl 8.00. Ni kan även göra en sjukanmäla för en del av dagen då ert barn har tid eller läkarbesök då underlättar ni vårt arbete.

 

 

 

Här kommer vår mailkontakt och telefonnummer.

Vi vill informera er om att vi inte kommer att svara när vi har lektion men ni kan gärna skicka ett meddelande så svarar vi när vi har möjlighet. Vi svarar gärna på telefon när vi har tid och möjlighet.

Jimmy 0767 980441  jimmy.karlsson@norrkoping.se

Maisoun 0725974134  maisoun.gabro@norrkoping.se

Annica 0767980422   annica.lodahl@norrkoping.se

 

 

Hälsningar,

Maisoun, Jimmy och Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.