Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 14 oktober 2022

Bläckfiskens veckobrev vecka 41.

 Hej alla Bläckfiskar!

Vilket roligt pyjamasparty vi har haft idag på Bläckfisken. Dagen började med att vi läste upp brev som vår bläckfisk Bläckan hade skrivit till oss. Bläckan hade lämnat ett uppdrag och en liten överraskning. Överraskningen var biobiljetter till dagens film.


Sedan dansade vi och lekte olika lekar som “hela havet stormar” och “dansstopp”.  Efter rasten var det dags för film. Bläckan hade valt filmen “Insidan ut”. Bläckan hade även lämnat god dricka samt popcorn. Mums! 


I veckan har vi även tränat och lärt oss väldigt mycket. Vi har arbetat med bokstaven Rr, skapat raketer som vi sedan fick testa att “skjuta” iväg i tisdags när vi var ute. Det blev en uppskattad aktivitet av alla bläckfiskar. Vi har även arbetat med “hitta matematiken” och “hitta språket”.
Vi har även välkomnat vår nya klasskompis. Alla bläckfiskar har välkomnat och tagit hand om honom på bästa sätt. Bra jobbat!


Nästa vecka kommer vi att fortsätta och förhoppningsvis avsluta kartläggningarna på hitta språket och hitta matematiken. Dessa kommer ni att få ta del av på utvecklingssamtal i början av VT. Vi kommer smygstarta halloween här på skolan, vi kommer pyssla, läsa kusliga böcker och dekorera våra lokaler tillsammans med eleverna! Vi ser fram emot det!Leksaker och andra saker

Vi behöver påminna er igen om att leksaker ska stanna hemma. Det stör våra lektioner. Många av era barn har med sig pengar, godis, fidget toys och andra saker. Vi har förklarat detta för de elever men det är bra om ni påminner era barn och kollar så att de ej tar med saker hit som inte behövs. 


Sjukanmälan

Som ni vet så ska ni sjukanmäla era barn via IST varje dag som de är hemma. Det skulle dock underlätta för oss om ni gjorde detta senast 08:05.


Kläder

Glöm inte se till att era barn har kläder efter väder. Det börjar bli kallt och blött och det är viktigt att ditt barn har kläder här som håller dom varma och torra. Alla elever har en grön låda, man kan lägga kläder som skulle behövas där. Då slipper ni ta med varje dag.VIKTIG INFORMATION! 


Vecka 42:

Måndag: 8.50-13.45
Tisdag: 8.10-13.45 Skogen
Onsdag: 8.10-13.45 
Torsdag:  8.10-13.45
Fredag: 8.10-13.45  Idrott. Ta med idrottskläder, skor och handduk.


Lov och studiedagar:

Höstlov vecka 44

Julavslutning 20 december.

Trevlig helg!

Kramar,  Caroline, Thea och Åsa.

 

Caroline, caroline.diaz@norrkoping.se, 076-798 04 37

Thea, thea.gundersen@norrkoping.se, 076-7980434

Åsa, 072-5749921


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.