Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 25 november 2022

Örnen Veckobrev 47

   Hej Örnen!

Nu närmar vi oss till jullovet och vi har påbörjat räkna skoldagarna som vi har kvar.  Det händer mycket på Örnen, till exempel prov i Biologi och Engelska och muntliga redovisning i SO, men alla kämpar för att klara dessa momenten på bästa sätt.

Denna vecka har vi jobbat med bråk i matte. I torsdags har eleverna fått med matteboken och räknehäftet så påminn ditt barn att ha med skolmaterialet tillbaka på måndag. I svenskan har örnarna fortsatt jobbat med  argumenterande texter och debatt. En del av elever har hunnit presentera sina hållbara länder, resten kommer genomföra presentationen nästa vecka. Grymt jobbat till alla! I NO har eleverna fått tillbaka provet och kollat igenom svaren. 

Eleverna har även börjat skriva olika artiklar som handlar om deras intresse och aktiviteter som händer i Diamanten skola samt andra aktuella nyheter som händer i världen. Förhoppningsvis kommer vi lyckas skapa våran egna skoltidning.

Vecka 50 har vi utvecklingssamtal, eleverna har fått med ett papper med tider så välj gärna tre tider som passar bra för dig/er. Vi återkommer till er med tiden som ni ska kunna vara med i utvecklingssamtalet. Lappen lämnas tillbaka senast på torsdag, den 1:a december.

 
Hemläxor:

Matte: Göra klart sidorna 78, 79, 82 och 83. Räknehäftet lämnas in senast på måndag.

Provdatum för Nationella Prov åk 6:

  1. Engelska: Vecka 48, måndag, den 28:e november

  2. Svenska: Vecka 49, tisdag, den 6:e december

 

Nedan följer viktiga datum att hålla koll på och vad behövs:

  • IUP - vecka 50

  • Julavslutning 20/12

  • Jullov 21/12/22- 10/01/23

  • Studiedag 9/01

  • Skolstart 10/01/2023Trevlig helg!

Entuela, Moa och Susanne


Entuela: entuela.capani@norrkoping.se 076-7980425

Moa: moa.bjorkegren@norrkoping.se 072-5336551

Susanne: susanne.fredriksson@norrkoping.se 073-0202269


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.