Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 9 december 2022

Lommenbrev 49

                                                                                                                                                                                                         Hej! 

Eleverna kämpar verkligen på in i det sista. De läser faktatexter och svarar på frågor. Skriver berättelser. Skriver om världsdelar. Räknar uppställning. Löser matematiska problem. Sjunger. Leker. Tittar på Lilla aktuellt. Lyssnar på högläsning. Läser egna böcker. Det är några saker av allt de hinner under en skolvecka. De tränar och lär sig hela tiden. Hemma får ni gärna lyssna på läsläxa och uppmuntra till läsning. Besök gärna nåt bibliotek och låna en bok tillsammans!

 

I torsdags var vi på badhuset och simmade. Alla barn behöver träna på att simma. Många barn behöver träna på att bara vara i vatten. Skolan erbjuder simskola i årskurs 2 men den är endast 10 veckor. Många barn behöver träna mer än så. För att bli godkänd i ämnet idrott måste eleven kunna simma 200 meter i årskurs 6. Förutom det är simning en livsviktig kunskap. Se gärna över möjligheter till simskola eller åk till badhuset och låt era barn träna på att vara i vattnet. 

 

Lucia

Den 13:e december firar vi lucia. Vi i åk 3 kommer ansvara för luciatåget i år. Det betyder att vi kommer sjunga luciasånger och läsa dikter för resten av skolan. De som vill får klä sig i luciakläder. Tyvärr kan inte föräldrar närvara.  

 

Vinterpyssel 

På torsdag kommer vi att ha vinterpyssel tillsammans med de andra klasserna på Sörgård. Vi önskar att eleverna tar med sig tomma toarullar som vi kan använda i pysslet. 

 

Julavslutningen 

Julavslutningen kommer att vara i Tingstad kyrka. Skolan börjar klockan 9.00. Då samlas vi i klassrummet. Skoldagen slutar cirka klockan 11.00. Eleverna som har tid på frita går dit efteråt, resten slutar för dagen.

 

Läxor 

läsläxa: Jorden förändras 

veckans ord: glöda, klot, jordskorpa, manteln, magma, vulkanutbrott, lava, kärna, kontinenter, kontinentalplattor 

matematik: problemlösning 

 

vecka 50

måndag 8.50 - 14.15: 

tisdag 8.10-13.45: Lucia - vi uppträder för skolan 

onsdag 8.10- 13.45: idrott 

torsdag 8.00-13.45: vinterpyssel 

14 - 15: modersmål 

fredag 8.10-13.45: förhör problemlösning, läsläxa och veckans ord. 

 

Viktiga datum 

13 december: Lucia 

20 december: Julavslutning 

20 december- 9 januari: jullov  

10 januari - skolan börjar 8.10 - 13.45 välkomna! 

 

Ha en fin helg!

 

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                  sofie.lofgren@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.