Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 3 mars 2023

V.10 Spindeln

 Hej alla Spindlar och vårdnadshavare!

På måndag och tisdag är det studiedagar. Frita är öppet som vanligt för de barn som har anmält det.

Då det förekommer löss på skolan ber vi er föräldrar att ni kontrollerar era barns hår och vidtar behandling om det behövs.

Vi påminner om att det är IUP-vecka V.11 och att barnen då slutar 13.00 måndag till torsdag. Maisoun kommer under nästa vecka skicka information till sina mentorselever om hur ni ska boka tid för utvecklingssamtal. 

Ma Vi har pratat om en- två- och tredimensionella objekt samt gjort jämförelser mellan de olika objekten gällande hörn, kanter, sidor och sidoytor.. Vi har även jobbat med mönster och talföljder.

Sv  I onsdags tränade vi på att skriva brev och idag har vi skrivit rent breven på brevpapper och stoppat dem i kuvert. Nästa vecka ligger fokus på att 

Eng Vi har repeterat vad olika klädesplagg heter på engelska och tränat på vad olika bondgårdsdjur heter i plural.

NO Under veckan har vi pratat och läst om olika ekosystem och näringskedjor. En näringskedja börjar alltid med en växt och slutar med en djur/människan. 

SO Vi har under veckan pratat om judendomen. Om två veckor kommer vi börja läsa om islam.

Bild/teknik Under vecka 12 och 13 kommer vi få besök från Cnema. De ska lära oss hur man gör filmer i stop motion-teknik. Vi kommer skriva och rita manus samt skapa karaktärer och bakgrunder under bildlektionerna fram till dess, Den här veckan gjorde vi bilder med hjälp av olika geometriska figurer.

V.10

Måndag Studiedag

Tisdag Studiedag

Onsdag 8.10-13.45

Torsdag 8.10-13.45 Idrott, Kom gärna ombytt till skolan. Medtag idrottskläder, ombyte och inneskor

Fredag 8.10-13.45  Idrott Ta med idrottskläder, ombyte och inneskor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.