Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 10 mars 2023

Lommenbrev 10

 


                                                                                                                                                                                                        Veckan som gått 

En kort liten vecka eftersom vi hade studiedagar måndag och tisdag. Vi har fortsatt läsa om forntiden och eleverna visar ett stort intresse. Ett begrepp vi diskuterat är tidslinje, be gärna ditt barn förklara hemma vad en tidslinje är för något! 

 

Vi har fortsatt skriva berättelser till animationsprojektet med temat “Ett oväntat möte” och även skapat figurer i saltdeg som ska användas. 

 

I matematiken  har vi genomfört gamla nationella prov i problemlösning. Eleverna har verkligen utvecklats ser vi på resultaten. Bra jobbat alla! 

 

Vi skickade ut information om hur man prenumererar på bloggen. Nu har vi fått information om att det inte längre går att prenumerera. Ber om ursäkt för det! Så nu får vårdnadshavare försöka komma ihåg att gå in och titta på bloggen med jämna mellanrum. Vi lägger upp veckobrev på fredagar. 

 

På fredagar har vi fått några platser på simskola på World Class i Navestad. En simtränare finns på plats. Vi har informerat de vårdnadshavare som har barn som kommer att simträna på fredagar. 

  

Framöver 

Nästa vecka är det dags för IUP-samtal. Det innebär att skolan slutar 13.00 måndag- torsdag. Fritidshemmet är öppet som vanligt för de som har plats, om man inte har plats går man hem. Fredagen vecka 11 är det vanlig tid som gäller alltså 8.10-13.45. 

 

Vi har skickat hem ett papper med en blomma på som ni vårdnadshavare gärna får vara med era barn när de fyller i Det handlar om hur eleven trivs i skolan och hur eleven tycker att det går i de olika ämnena. Papperet kommer ligga till grund för IUP-samtalet så viktigt att ni tar med det när ni kommer. Läxa vecka 11

läsläxa: stenåldern & bronsåldern 

veckans ord: forntiden, jägare, samlare, älg, rötter, vandra, bosatt, ägde, redskap, odla, metall, massa 

 

 vecka 11

måndag:   8.10-13.00

tisdag:  8.10-13.00

onsdag 8.10 - 13.00: idrott 

torsdag 8.10 - 13.00: idrott 

fredag 8.10 - 13.45 Läsläxa & veckans ord. Simskola för en del. 

 

Viktiga datum 

7 april: långfredagen. Lediga. 

10 april - 14 april: påsklov

19 maj: klämdag. Lediga. 

5 juni: klämdag. Lediga.

6 juni. Sveriges nationaldag. Lediga. 

15 juni: skolavslutning

 

Ha en fin helg! 

 

Christine 0767 98 04 30          christine2.nilsson@norrkoping.se 

Sofie 0767 98 59 81                  sofie.lofgren@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.