Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

torsdag 28 mars 2024

Veckobrev Bläckfisken v.13

 


Hej! 240322


Veckorna går fort och nu är det redan påsklov!

Vi har ändå hunnit med en del på Bläckfisken. I språk och kommunikation fortsätter vi lyssna efter ljud i ord och placerar ut pärlor eller streck för antal ljud vi kan höra. Vi har också jobbat med bokstaven i. 

I matematiken har vi jobbat med siffran tio. Vi har tränat på att dela upp talet tio på olika sätt och skriva talet. Några har blivit klara med 1-2-3-boken och fått tagit hem dem. Nu  kan nästan alla räkna till 20, fram och tillbaka. Heja heja! 

Vi tog med luppar till skogen och undersökte insekter och växter och lekte hela förmiddagen!


Mjölkkartonger!

Efter påsklovet ska vi plantera! Vi skulle vilja att alla tar med sig en, ursköljd, 1 liters tetraförpackning. Det kan vara exempelvis förpackning från mjölk, yoghurt eller juice. 

 

Arbetsro och lek

Vi pratar kontinuerligt om hur viktigt det är att vi har det lugnt och trivsamt på Bläckfisken för att vi ska kunna lära oss nya saker. Många barn har spring i benen och vi påminner om att gå inomhus och använda sin inneröst. En del barn tycker om att leka lekar där de låtsasbråkar, sådana lekar accepterar vi inte på Bläckfisken då de lätt kan spåra ut och bli till missförstånd och konflikter. 


Ledighet

Om ni önskar vara lediga behöver ni ansöka om ledighet minst två veckor i förväg och det gör ni via kommunens hemsida på mina sidor. https://minasidor.norrkoping.se/oversikt/overview/922


Ha ett fint lov!

Christine och Sofie 076 798 04 30


vecka 15

aktivitet

ta med

måndag: 8-13.30



tisdag: 8-13.30



onsdag 8 - 13.30



torsdag 8 - 13.30 

skogen 


fredag 8-13.30




Viktiga datum 


29 mars

långfredag helgdag

1 - 5 april 

påsklov 

1 maj 

helgdag

9 - 10 maj

Kristi himmelsfärd + klämdag 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 



 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.