Diamantens skola präglas av ett trivsamt klimat, engagerad personal och våra tre profiler. PAX är på Diamanten ett välkänt ord som visar på vår strävan att bli en skola där ingen vill slå eller reta någon. Skolan ligger i Navestad med närhet till skog och en sjö. Till enheten hör även förskola.

fredag 12 april 2024

Spindlarnas veckobrev inför vecka 16

  Hej alla Spindlar och vårdnadshavare!

Vi hoppas att de i klassen som firat Eid har haft en fin högtid. I klassrummet har vi påbörjat de nationella proven i matematik och den muntliga delen (A) är nästan klar. Under vecka 16 kommer vi genomföra delarna B, C och D. Veckan därpå (V.17) gör vi delprov E, F och G. 

De kommande veckorna har vi flera schemabrytande aktiviteter. Vi börjar nämligen förbereda våra animationsprojekt som ska vara klara vecka 17 då personal från Cnema kommer hit och hjälper eleverna att filma. Vi kommer även att påbörja planerandet och byggandet av våra båtar till Small ship race. Dessa ska vara klara för att tävla 30 april.

Vi påminner ännu en gång om att vi nu kommer ha ute-idrott att det är viktigt att ha kläder efter väder.

V.16

Sv/Sva:  Stora gruppen har börjat läsa Pojken och Tigern som handlar om en pojke som heter Pelle som har en katt som heter Tigern. Vi får följa deras resa genom Sverige och efter varje kapitel har vi ett samtal om det vi läst. Denna bok kommer vi inte att skicka hem som läsläxa utan vi jobbar bara med den i skolan. Lilla gruppen har börjat läsa Elsas bok som handlar om en flicka som heter Elsa och om hennes kompisar och familj. Denna bok kommer inte heller skickas hem som läsläxa utan vi jobbar bara med den i skolan. Vi har under vecka 15 läst två kapitel och haft samtal om det vi läst. 

Lästräning: Pojken och Tigern/Elsas bok samt Bänkbok    Stava: Veckans ord till vecka 16

Skriva: Filmmanus till animation                                Tala: Morgonsamling/läxförhör, boksamtal                                                                                                                                          GrammatikRepetition ordklasser                             Läsförståelse: Nyckeln samt pojken och                                                                                     Tigern/Elsas bok

         

Ma: Vi har genomfört den muntliga delen i matematik. Eleverna har även genomfört ett test i geometri. 

NO: Vi jobbar vidare med Tema Kraft och rörelse. Denna vecka fokuserar vi på Magnetism och elektricitet..

SO: Vi har börjat med vikingatiden och pratat om vad som är typisk för denna epok. 

Slöjd:  Vi fortsätter sy Filurer till alla är färdiga med dem:) I maj kommer vi låta eleverna prova på lite träslöjd.

Teknik: På fredag kommer vi påbörja arbetet till Small ship race. Vi kommer göra ritningar, samla material och bygga våra båtar

Bild:  Vi har gjort en bilduppgift om Våren. Många hann med att göra klart bakgrunden. Vecka 17 kommer vi fortsätta med att göra klart den. 

Eng: Vi jobbar vidare i Sparks. Vi jobbar med Unit 8.

V. 16

Måndag 8.00-14.15  Engelska glosor (stava 0-10) till nästa måndag

Tisdag 8.00-13.30  Idrott, ta med utomhusskor, ombyte och handduk

Onsdag 8.00-13.30 Idrott, ta med utomhusskor, ombyte och handduk

Torsdag 8.00-13.30  Modersmål 

Fredag 8.00-13.30 Veckans ord.


Vi svarar inte i telefon när vi har undervisningstid, men du kan skicka ett sms så återkopplar vi till er så snart vi kan.

Maisoun 0725974134 maisoun.gabro@norrkoping.se 

Annica 0767980422 annica.lodahl@norrkoping.se 


Viktiga datum 

1 maj 

helgdag

9 - 10 maj

Kristi himmelsfärd + klämdag 

6 - 7 juni 

Sveriges nationaldag + klämdag 

13 juni 

Skolavslutning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.